www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 23. dubna 2024, Svátek má Vojtěch, zítra Jiří

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství Evropy 2017

Peugeot Rally Academy se vrací do mistrovství Evropy

13. února 2017 • 16:20

Po jednoroční pauze, kdy se José Antonio Suarez účastnil seriálu WRC2, se tovární tým Peugeotu vrací do mistrovství Evropy. Opět bude startovat pod hlavičkou Peugeot Rally Academy, kde ještě více zkvalitní pole nové kategorie ERC Junior U28.

José Antonio Suarez - Candido Carrera (Peugeot 208 T16) - Rallye Monte Carlo 2016

Peugeot Rally Academy je sportovní program Peugeotu, který pomáhá v rozvoji mladých talentovaných jezdců. Starty v mistrovství Evropy bývají většinou hlavně jako odměna pro vítěze značkového poháru Peugeotů 208 ve Francii. Díky tomu se na tratích ME s vozem se lvem ve znaku představili současní účastníci MS Craig Breen, Stéphane Lefebvre či Kevin Abbring.

Jezdecké složení pro nadcházející sezónu bude vycházet ze stejného klíče. Tvořit jej totiž budou dvě španělské posádky - loňský vítěz 208 Cupu Pepe Lopez a předloňský vítěz José Antonio Suarez. Oba usednou do továrních speciálů Peugeot 208 T16.

„Jsme potěšeni, že můžeme společně s Eurosportem potvrdit, že se program Peugeot Rally Academy v roce 2017 bude soustředit na mistrovství Evropy. Budeme startovat s dvojicí talentovaných Španělů. Naším cílem bude dát jim příležitost získat zkušenosti a zvýšít jejich profesionalitu bez většího tlaku. Navíc to bude dobrá příležitost ukázat spolehlivost a schopnosti nejnovější specifikace Peugeotu 208 T16,“ řekl sportovní ředitel Peugeot Sportu Bruno Famin.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist