www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 28. března 2024, Svátek má Soňa, zítra Taťána

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství světa 2018

Bryan Bouffier se třetí tovární Fiestou WRC na Monte a Korsice

8. ledna 2018 • 16:40

Francouzský jezdec Bryan Bouffier se představí na Rallye Monte Carlo a na Tour de Corse za volantem třetího továrního speciálu týmu M-Sport Ford World Rally Team. Budou to jeho první starty s nejnovější specifikací vozu Ford Fiesta WRC.

design Bryana Bouffiera na Rallye Monte Carlo 2018

Rodák z Die nedaleko centra Rallye Monte Carlo prošel řadou továrních týmů. Před letošní zahajovací soutěží mistrovství světa se o něj přetahovali M-Sport a Škoda, nakonec zvítězilo dlouholeté přátelství s Malcolmem Wilsonem i možnost startovat s vozem kategorie WRC. A protože je Xavier Panseri vázán ve stejném termínu na Dakar, na Monte se na sedadle spolujezdce představí Jerome Degout, obvyklý navigátor předloňského mistra Francie Sylvaina Michela.

„Nemyslel jsem si, že kdy dostanu příležitost svézt se s tímto autem - ani na testu. Takže jsem pochopitelně nadšený. Je pro mě potěšením pokračovat ve spolupráci z loňského roku. Monte i Korsika jsou hodně odlišné podniky, ale oba patří k mým oblíbeným. Můj plán je si to užít a rád bych pro tým získal také nějaké body,“ řekl Bryan Bouffier.

„Jsem rád, že budeme mít Bryana pro Monte i Korsiku. Když dojde na tyto dva závody, jeho zkušenosti jsou nenahraditelné. Jsou to jedny z nejvíce specifických soutěží v kalendáři se specifickými podmínkami a náročnou volbou pneumatik, která může rozhodnout o tom, kdo vyhraje. Se zkušenostmi Brryana máme další kamínek do mozaiky v podobě obhajoby titulu,“ dodal Malcolm Wilson.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist