www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. března 2024, Svátek má Josef, zítra Světlana

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství světa 2018

M-Sport Ford World Rally Team oznámil plány na sezónu 2019

foto

23. prosince 2018 • 12:30

M-Sport a Ford konečně potvrdil svou účast v mistrovství světa v automobilových soutěžích v sezóně 2019 a naznačil týmové plány. Po odchodu Sébastiena Ogiera to však bude mít hodně těžké.

žádný příspěvek celý článek »

Sébastien Loeb továrním jezdcem Hyundaie

foto

13. prosince 2018 • 16:00

Sébastien Loeb po dlouhých letech opouští francouzský koncern PSA, když se na dvě sezóny upsal továrnímu týmu Hyundai, v jehož barvách bude reprezentovat na vybraných soutěžích mistrovství světa.

příspěvků: 3 celý článek »

Změny v předpisech pro MS a ME

foto

7. prosince 2018 • 22:00

V Petrohradu zasedala světová rada mezinárodní automobilové federace FIA, kde byly potvrzeny kalendáře MS i ME a také schváleny změny v předpisech pro nadcházející sezónu.

žádný příspěvek celý článek »

Pontus Tidemand opouští Škoda Motorsport

foto

27. listopadu 2018 • 21:00

Po čtyřech úspěšných sezónách, jejichž vrcholem byl titul FIA WRC 2 v roce 2017 a druhé místo ve FIA WRC 2 roku 2018, přišel čas, aby se cesty Pontuse Tidemanda a týmu Škoda Motorsport rozdělily. Tým si navždy uchová skvělé vzpomínky na skvělé výkony, které mladý Švéd spolu se svým navigátorem Jonasem Anderssonem předváděl za volantem svého vozu Škoda Fabia R5.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie z Rally Australia od André Lavadinha

foto

21. listopadu 2018 • 10:00

Závěrečným podnikem letošního mistrovství světa v automobilových soutěžích byla Rally Australia. Soutěž, na které se až do samotného závěru rozhodovalo o držiteli titulu mistra světa, si můžete připomenout prostřednictvím snímků našeho stálého redakčního spolupracovníka André Lavadinha.

žádný příspěvek celý článek »

Tým Toyota Gazoo Racing vítězem Rallye Austrálie

foto

20. listopadu 2018 • 11:00

Tým Toyota Gazoo Racing WRT na Rallye Austrálie, v posledním letošním podniku, vybojoval stylovým způsobem pohár konstruktérů za přispění Jari-Mattiho Latvaly, jenž v tomto rallyovém závodu zvítězil. Esapekka Lappi na čtvrtém místě pomohl Toyotě zvítězit mezi značkami, a to teprve ve druhé sezóně po jejím návratu do světa WRC. Toyota si odváží pohár konstruktérů WRC již počtvrté v historii, resp. poprvé od roku 1999.

žádný příspěvek celý článek »

SOUHRN: Latvala vyhrál Rally Australia, Ogier opět mistrem světa

foto

19. listopadu 2018 • 13:00

Finský jezdec Jari-Matti Latvala vyhrál závěrečný díl letošního mistrovství světa v automobilových soutěžích, Rally Australia. Sébastien Ogier při svém posledním závodě s Fordem Fiesta WRC dokázal ustát souboj se soupeři a stal se opět mistrem světa.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie z Rally Catalunya od Svena Kolluse

foto

9. listopadu 2018 • 16:30

Mistrovství světa pokračovalo na jednom z jezdecky nejobsazovanějších závodů, španělské Rally Catalunya. I letos se jela soutěž na smíšeném povrchu, kdy se část jela na šotolině a část na asfaltu. Do Katalánska se vydal i náš stálý redakční spolupracovník Sven Kollus, jeho snímky z této soutěže si dnes můžete prohlédnout.

žádný příspěvek celý článek »

Toyota Gazoo Racing chce v Austrálii vybojovat vytoužený titul

foto

9. listopadu 2018 • 13:00

Tým Toyota Gazoo Racing WRT odjíždí na Rallye Austrálie, na poslední kolo sezóny 2018, s cílem utkat se o titul mistra světa v kategorii továrních týmů, kde momentálně vévodí s náskokem 12 bodů. Ott Tänak zůstává v boji o titul mistra světa 23 bodů za prvním v pořadí. V pětici nejlepších závodních jezdců se drží i jeho kolegové Esapekka Lappi a Jari-Matti Latvala s vozy Toyota Yaris WRC.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie z Rally Catalunya od André Lavadinha

foto

31. října 2018 • 15:00

Mistrovství světa pokračovalo na jednom z jezdecky nejobsazovanějších závodů, španělské Rally Catalunya. I letos se jela soutěž na smíšeném povrchu, kdy se část jela na šotolině a část na asfaltu. Do Katalánska se vydal i náš stálý redakční spolupracovník André Lavadinho, jeho snímky z této soutěže si dnes můžete prohlédnout.

žádný příspěvek celý článek »

Toyota Gazoo Racing v cíli Katalánské rallye - jako na horské dráze

foto

31. října 2018 • 09:00

Soutěžní tým Toyota Gazoo Racing WRT po skončení Katalánské rallye vyhlíží poslední kolo letošní sezóny a stále si drží první příčku v mistrovství továrních týmů. Šanci získat titul mistra světa má i Ott Tänak, jenž vybojoval maximum bodů v Power Stage a ve Španělsku dojel celkově jako šestý, hned před týmovými kolegy Esapekkou Lappim a Jari-Mattim Latvalou.

žádný příspěvek celý článek »

SOUHRN: Rally Catalunya vyhrál Sébastien Loeb

foto

28. října 2018 • 16:00

Jeden z nejlepších soutěžních jezdců historie vyhrál letošní ročník Rally Catalunya a připsal si tak 79. vítězství na soutěži mistrovství světa v kariéře. Druhé místo jeho nástupce Sébastiena Ogiera vyneslo do čela průběžbné klasifikace MS.

žádný příspěvek celý článek »

Shakedown na Rally Catalunya vyhrál Ogier, Neuville boural

foto

25. října 2018 • 13:00

Rozdílně dopadl dnešní shakedown na Rally Catalunya pro kandidáty na titul. Na nepříliš reprezentativní trati byl nejrychlejší Sébastien Ogier, Ott Tänak dojel v půli první desítky, Thierry Neuville pak poslal svůj Hyundai přes střechu. Ve WRC2 byl nejrychlejší Petter Solberg s novým Volkswagenem Polo Gti R5. Shakedown byl několikrát přerušen a ve finále jej projelo jen 34 jezdců.

žádný příspěvek celý článek »

Seznam přihlášených posádek na Rally Australia

foto

24. října 2018 • 12:00

Závěrečným podnikem mistrovství světa v automobilových soutěžích bude i v letošní sezóně Rally Australia. K protinožcům se, kromě továrních týmů, vydává jen velice málo evropských posádek a tak nepřekvapí, že i letošní seznam přihlášených na tento podnik je hodně chudý.

žádný příspěvek celý článek »

Toyoty Yaris WRC připraveny na klíčovou zkoušku na šotolině a asfaltu

foto

24. října 2018 • 11:00

Toyota Gazoo Racing World Rally Team bude ve Španělsku 25.-28. října v rámci předposledního kola letošní sezóny hájit své postavení nejlepšího továrního týmu ve světovém rallyovém šampionátu FIA. Jediný podnik sezóny se skutečně smíšeným povrchem umožní důkladně prověřit schopnosti vozů Toyota Yaris WRC, za jejichž volantem uvidíme Jari-Mattiho Latvalu, Otta Tänaka a Esapekku Lappiho.

žádný příspěvek celý článek »

toplist