www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 26. dubna 2024, Svátek má Oto, zítra Jaroslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství světa 2018

Za obhajobou titulu vykročil Tidemand druhým místem na domácí půdě

23. února 2018 • 11:00

Na Švédské rally, která byla druhým podnikem FIA Mistrovství světa v rally 2018, prokázaly vozy Škoda Fabia R5 znovu své kvality. V konečném hodnocení kategorie WRC2 figurovaly v první pětce celkem čtyři vozy z Mladé Boleslavi a velmi podobná byla situace také ve ve třídě RC2, v níž byly klasifikovány i vozy nebojující o body do WRC2 a kde se mezi prvními šesti v cíli umístilo pět speciálů Fabia R5.

Pontus Tidemand - Jonas Andersson (Škoda Fabia R5) - Rally Sweden 2018

Tidemand zahájil sezonu umístěním na stupních vítězů: Nejúspěšnějším z pilotů vozů Škoda Fabia R5 byl úřadující mistr světa WRC2 a loňský vítěz skandinávského podniku Pontus Tidemand, který se spolujezdcem Jonasem Anderssonem vybojoval pro tým Škoda Motorsport body za druhé místo. Tidemand do Švédské rally vstoupil nejrychlejším časem na superspeciálce v Karlstadu, která ve čtvrtek večer soutěž zahajovala. V pátek dopoledne vyhrál další rychlostní zkoušku a patřil mezi pětici jezdců bojujících o vedení, které po dopolední sekci dělily pouhé 2,6 sekundy. Těsné rozestupy zůstaly na špici průběžného pořadí i po zbytek první a ve druhé etapě. V sobotu se Tidemand po deváté rychlostní zkoušce na chvíli ujal vedení a nakonec druhou etapu zakončil na druhé příčce s nevelkým odstupem od vedoucího Takamota Katsuty.

V neděli se Tidemand nadechl k závěrečnému náporu. Na úvodní rychlostní zkoušce dne (RZ 17) byl nejrychlejší a ztrátu snížil na 9,8 sekundy. Katsuta si situaci pohlídal na předposledním testu a přestože na poslední „erzetě“ byl Tidemand o 5,6 sekundy rychlejší, na celkové vítězství to nestačilo. Švédskou rally dokončil na druhém místě v kategorii WRC2 se ztrátou pouhých 4,5 sekundy.

„Na konec je to druhé místo a cenné body do šampionátu. Byl to velký souboj, který jsme si užili. Klobouk dolů před Takamotem Katsutou, který podal skvělý výkon a díky tomu zvítězil!“ gratuloval Pontus Tidemand.

Škoda Motorsport
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist