www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 20. dubna 2024, Svátek má Marcela, zítra Alexandra

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství světa 2018

SOUHRN: Sébastien Ogier vyhrál také Tour de Corse

8. dubna 2018 • 15:00

Po měsíční pauze pokračuje mistrovství světa v automobilových na dalším legendárním závodě - Tour de Corse. Na posádky čeká jeden z mála kompletně asfaltových závodů v celém kalendáři. Průběh celé soutěže můžete sledovat ŽIVĚ společně se serverem AutoSport.CZ.

Sébastien Ogier - Julien Ingrassia (Ford Fiesta WRC) - Tour de Corse 2018

Online výsledky - Rally Radio

Diskuse k soutěži (+fotky a videa) - Další informace k Tour de Corse

Francouzský pilot Sébastien Ogier vyhrál podruhé v kariéře Korsickou rallye a zvýšil náskok v čele mistrovství světa, v němž útočí na šestý titul za sebou. Jan Kopecký dojel osmý, čímž vyrovnal svůj nejlepší výsledek za posledních deset let, a ovládl kategorii WRC2.

Čtyřiatřicetiletý Ogier ve fordu zvítězil na asfaltových tratích na Korsice podruhé po roce 2016 a připsal si 43. triumf v mistrovství světa. Po dvanácti rychlostních zkouškách porazil o 36 selimd Estonce Otta Tänaka s toyotou, třetí byl s více než minutovým odstupem frustrovaný loňský vítěz Thierry Neuville z Belgie.

Po třetí výhře z dosavadních čtyř letošních soutěží zvýšil Ogier vedení v šampionátu před vicemistrem světa Neuvillem z týmu Hyundai na 14 bodů.

Čtrnácté místo obsadil na středomořském ostrově devítinásobný mistr světa Sébastien Loeb. Francouz zajížděl s citroënem rychlé časy, ale šanci na dobrý výsledek ztratil po havárii už v pátek. Podobně ztratili své šance na dobré umístění v příkopech i Meeke či Latvala.

Kopecký ve Škodě Fabia dojel osmý s odstupem deseti a půl minuty za vítězem. Český pilot, jenž není pravidelným účastníkem šampionátu, tak vyrovnal svůj nejlepší výsledek z posledních let. Naposledy byl v celkovém pořadí výše právě na Korsice v roce 2007, kdy skončil sedmý. Kategorii WRC2 vyhrál Kopecký i při druhém letošním startu, navázal na triumf z Monte Carla. Své soupeře deklasoval velkým rozdílem, prakticky neměl konkurenci. Druhý skončil při premiéře Citroënu C3 R5 Yoann Bonato, bronz bral Fabio Andolfi, když dokázal za svými zády udržet Veibyho. V kategorii JWRC zvítězil domácí Franceschini, FIA RGT opanoval taktéž domácí Raphaël Astier.

Šampionát čeká série čtyř šotolinových rallye, pokračuje se za tři týdny v Argentině.

- - - - - - - - - - - - - SHAKEDOWN - - - - - - - - - - - -

Kris Meeke - Paul Nagle (Citroën C3 WRC) - Tour de Corse 2018

Výsledky shakedownu Tour de Corse

-plu- + ČTK ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist