www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 25. dubna 2024, Svátek má Marek, zítra Oto

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství světa 2018

Premiéra Volkswagenu Polo Gti R5 na Rallye Deutschland nebude

18. dubna 2018 • 14:00

Původně očekávaná a ohlášená premiéra nové zbraně automobilky Volkswagen v kategorii R5 na domácí Rallye Deutschland se neuskuteční. Kvůli zpoždění ve vývoji se homologace oficiálně odkládá na podzim.

Volkswagen Polo GTI R5

„Abychom mohli homologovat nové Polo R5 k prvnímu srpnu, jak bylo původně plánováno, museli bychom do FIA poslat veškeré dokumenty do konce května. To je ale pro nás velmi brzy. Předpisy pro R5 jsou hodně komplexní a po schválení již neumožňují mnoho změn. Proto jsme se rozhodli obětovat víc času na vývoj a upravit některé detaily pro následující testy.,“ řekl šéf Volkswagenu Motorsport Sven Smeets.

Jak naznačují jeho slova, vývoj nového vozu nejde úplně podle představ. Vůz vychází z jiného koncernového základu, než současná Škoda Fabia R5 a týmu se nedaří dostat se, hlavně podvozkově a chováním vozu, na úroveň Fabie R5.

Dle informací z týmu se neuvažuje ani o prezentaci Volkswagenu Polo R5 na Rallye Deutschland v roli předjezdce. Ostrá premiéra by se měla uskutečnit na konci října při Rally Catalunya. Tím je samozřejmě nabourána i plánovaná produkce patnácti vozů pro klienty pro letošní sezónu.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
18.04.2018 20:53
Mirekfric
Já jsem slyšel, že VW se trochu potýká i s rozměry platformy Pola. Auto je prostě na R5 příliš velké a má moc dlouhý rozvor.
toplist