www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 29. března 2024, Svátek má Taťána, zítra Arnošt

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství světa 2018

Kris Meeke byl vyhozen z Citroënu

24. května 2018 • 18:30

Vážná havárie Krise Meeka na nedávné Vodafone Rally de Portugal byla poslední kapkou. Vedení továrního týmu Citroën Total Abu Dhabi World Rally Team rozhodlo o okamžitém ukončení vzájemné spolupráce, takže ani na Rally Italia Sardegna, ani na dalších závodech se Meeke v barvách Citroënu již nepředstaví.

Kris Meeke - Rallye Deutschland 2017

Šéf týmu Pierre Budar odůvodnil rázné rozhodnutí bezpečnostními důvody. „Nebylo to jednoduché rozhodnutí, protože to postihne jezdce i spolujezdce. Ale jako šéf týmu jsem zodpovědný i za bezpečnost svých posádek. Proto jsme se rozhodli udělat toto rozhodnutí z bezpečnostních důvodů,“ řekl Budar.

Oficiální stanovisko Citroënu Racing říká: „Kvůli velkému množství havárií, z nichž některé byly hodně velké a mohly mít vážné následky na bezpečnost posádky a vzhledem k tomu, že příslušná rizika byla příliš vysoká, Citroën Racing WRT rozhodl ukončit účast Krise Meeka a Paula Nagla v mistrovství světa 2018.“

Bylo potvrzeno, že Craig Breen i Mads Ostberg se představí na nadcházející Rally Italia Sardegna. Tým pak již brzy potvrdí jezdecké složení pro zbytek sezóny.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist