www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 28. března 2024, Svátek má Soňa, zítra Taťána

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství světa 2018

Citroën bude pokračovat nejméně další dva roky v MS

7. června 2018 • 17:00

Šéf továrního týmu Citroën Total Abu Dhabi World Rally Team Pierre Budar dnes potvrdil, že automobilka zůstane v mistrovství světa v automobilových soutěžích nejméně dvě nadcházející sezóny. Otázkou však zůstávají ambice týmu i jezdecké složení.

Pierre Budar a Kris Meeke

Týmu Citroën se v letošní sezóně příliš nedaří a poté, co byl defacto vyhozen Kris Meeke, který jediný byl schopen jet rychle a vyhrávat zkoušky, nad další účastí francouzské stáje se vznášel velký otazník. Tyto chmury se v italském Algherru pokusil rozptýlit šéf týmu Pierre Budar těmito slovy: „Citroën v příští sezóně WRC je potvrzen. Na 100%.“

Otázkou je, jaké bude jezdecké složení. Oba piloti startující na Sardínii - jak Craig Breen, tak i Mads Ostberg jsou ideální týmové dvojky pro sbírání bodů do soutěže týmů či bojování o umístění těsně pod stupni vítězů. Nikdo z nich ale není vítězný typ, který by dokázal jezdit o vítězství, byť třeba jen na rychlostních zkouškách.

Na trhu navíc příliš alternativ není. Teprve v následujících dnech bude potvrzené jezdecké složení pro druhou půlku sezóny, zároveň však bylo potvrzeno, že se světový multišampion Sébastien Loeb do komplexního šampionátu MS již nevrátí. Nejen z náznaků, ale i řady rozhovorů je znát, že Pierre Budar pošilhává po Sébastienu Ogierovi. Po odchodu Yvese Mattona šance na angažování francouzského několikanásobného mistra světa vzrostla, otázkou zůstává, zda by měl samotný Ogier o takovouto výzvu zájem.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist