www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 28. března 2024, Svátek má Soňa, zítra Taťána

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství světa 2018

Místo Meeka dokončí letošní sezónu v Citroënu Mads Ostberg

22. června 2018 • 18:00

Podle očekávání bude jezdcem, který nahradí vyhozeného Krise Meeka ve stáji Citroën Total Abu Dhabi World Rally Team, Mads Ostberg, který za tento tým startoval již na vybraných soutěžích jako týmová trojka.

Mads Ostberg - Rally Italia Sardegna 2018

Po vyhození Meeka se spekulovalo, kdo bude jeho nástupcem ve zbytku sezóny. Moc volných jezdců, kteří by byli schopni něco zajet s vozem WRC, na trhu nebylo. A když Sébastien Loeb odmítl nastoupit na více závodů než již dříve domluvené Španělsko, vedení týmu nezbylo nic jiného, než angažovat Ostberga.

„Nyní se dostáváme do přestavbové fáze, ve které se soustředíme hlavně na sezónu 2019. Předtím ale bude potřeba dojet letošní sezónu nejlépe, jak to bude možné. A Mads přes své nesporné zkušenosti s mistrovství světa i C3 WRC nám bezpochyby pomůže posunout se dále v klidném stylu. Je konsistentní a to se odráží ve spoustě detailů, které sesbíral na skoro všech závodech. Navíc se velmi snadno začlenil do týmu,“ řekl Pierre Budar, šéf týmu.

Uvidíme, jak se dvojici Ostberg+Breen bude dařit, o vítězství však nejspíš bojovat nebudou. Nejvíce šancí se tak vsází na Sébastiena Ogiera, který pojede Rally Catalunya. Na závodech ve Finsku, Turecku a Španělsku se pak představí i třetí vůz řízený Khalidem Al Qassimim.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist