www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 28. března 2024, Svátek má Soňa, zítra Taťána

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství světa 2018

Prvním potvrzeným jezdcem Volkswagenu Polo Gti R5 je Eric Camilli

11. září 2018 • 18:00

Volkswagen Motorsport konečně potvrdil jméno prvního jezdce, který se na konci října při Rally Catalunya představí za volantem při premiéře nového soutěžního nářadí Volkswagen Golf Gti R5. Stane se jím dosavadní jezdec M-Sportu a v letošní sezóně nepříliš úspěšný Eric Camilli.

Volkswagen Polo GTI R5

Původně se měla premiéra nového speciálu uskutečnit při srpnové Rallye Deutschland s Pontusem Tidemandem za volantem, vývoj vozu však neprobíhal podle původních plánů a tak bylo nutné homologaci a tedy i první ostrý start odložit až na konec října.

Při Rally Catalunya by se měly objevit dva exempláře. Dnes bylo potvrzeno, že jeden z nich bude řídit Eric Camilli, který má za sebou i sezónu ve speciálu WRC v rámci mistrovství světa. V barvách M-Sportu se představil i na soutěžích MS s vozem Ford Fiesta R5, kde měl být nejvážnějším soupeřem továrních škodovek v loňském roce. Dokázal zajíždět slušné časy, častokrát také hodně chyboval. Jeho letošní program startů byl hodně omezený, o to více se věnoval testování Pola Gti R5.

Otázka druhého oficiálního pilota zatím zůstala otevřena. Spekulací ohledně jména je několik, v současnosti se nejvíce hovoří o původní jedničce Pontusu Tidemandovi či Petteru Solbergovi.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist