www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 20. dubna 2024, Svátek má Marcela, zítra Alexandra

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství světa 2018

SOUHRN: Sébastien Ogier vyhrál Wales Rally GB

7. října 2018 • 18:00

Po krátké pauze pokračuje mistrovství světa v automobilových soutěžích na šotolinovém povrchu. Tentokráte se posádky vydávají do Velké Británie, kde se uskuteční Wales Rally GB. Průběh celé soutěže můžete sledovat ŽIVĚ společně se serverem AutoSport.CZ.

Online výsledky - Diskuse k soutěži - Další informace k Wales Rally GB

Sébastien Ogier - Julien Ingrassia (Ford Fiesta WRC) - Wales Rally GB 2018

Krátce po oznámení posezónního návratu do továrního týmu Citroën dokázal Sébastien Ogier zvítězit ve Wales Rally GB a vrátit se tak do souboje o titul mistra světa. Rozhodně to však neměl jednoduché.

Průběh soutěže byl totiž jako na houpačce. Hned na shakedownu boural Ott Tänak, i po opravě auta si připsal nejpomalejší čas na shakedownu. O to rychleji vstoupil do soutěže a ujížděl všem svým soupeřům. Jeho soupeřům v boji o titul se tolik nedařilo - Thierry Neuville nebyl schopen zajíždět rychlé časy, navíc dělal chyby, po jednom výletu do příkopy se propadl až na konec první desítky. Hodně ztratil i Sébastien Ogier, který měl problémy s převodovkou.

Dlouho se zdálo, že si Tänak jede pro další suverénní vítězství. Na RZ 16 však ztratil lyžinu a odhalený chladič nevydržel následnou jízdu, takže rychlému Estonci zbyly jen oči pro pláč. Do čela se tak vrátil Ogier, který bojoval o vítězství doslova o desetinky s Jari-Matti Latvalou. Což se mu nakonec také podařilo. Na stupně vítězů je doprovodil po bezproblémovém závodě Esapekka Lappi. V samotném závěru se dokázal Thierry Neuville probojovat na pátou příčku, čímž si udržel vedení v šampionátu.

V hodnocení WRC2 zvítězil celkem suverénně Kalle Rovanperä, který neměl po celý soutěžní víkend vážnějšího soupeře. Druhý Pontus Tidemand nakonec ztratil víc než minutu a půl, třetí dojel tovární jezdec Fordu Gus Greensmith. Hodně bídně obsazenou kategorii WRC3 vyhrál Tom Williams.

Konečné výsledky soutěže

Průběžné pořadí mistrovství světa

- - - - - - - - - - - - - SHAKEDOWN - - - - - - - - - - - - -

Výsledky shakedownu

- - - - - - - - - - - - - před startem - - - - - - - - - - - - -

Esapekka Lappi - Janne Ferm (Toyota Yaris WRC) - Wales Rally GB 2018

Po krátké pauze pokračuje mistrovství světa v automobilových soutěžích na šotolinovém povrchu. Tentokráte se posádky vydávají do Velké Británie, kde se uskuteční Wales Rally GB. Průběh celé soutěže můžete sledovat ŽIVĚ společně se serverem AutoSport.CZ.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist