www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 21. května 2024, Svátek má Monika, zítra Emil

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR Sprintrally 2006

Ve Vyškově se objeví dvě překvapení

31. srpna 2006 • 04:00

Pouhopouhé dva týdny po zlínské Barum Rally se roztočí soukolí automobilových soutěží v okolí Vyškova, kde se uskuteční sedmý díl českého rallysprintového šampionátu. A přestože ještě není k dispozici seznam přihlášených, čekají nás dvě překvapení.

Tím prvním bude start Petra Prokopa za volantem Citroënu C2 S1600. Pokud je vám jméno povědomé, pak vězte, že se skutečně jedná o otce našeho juniorského reprezentanta. Ten se zatím při soutěži vozil převážně na horkém sedadle spolujezdce, na předloňském Pražském rallysprintu si však vyzkoušel i jednu rychlostní zkoušku za volantem Škody Octavie WRC.

Teď ve Vyškově tedy usedne do jednoho z týmových Citroënů C2 S1600, navigovat by jej měl současný spolujezdec Pavla Valouška Zdeněk Hrůza, který již vedle něj v minulosti působil, když společně dělali Martinu Prokopovi ledového špiona.

Druhým překvapením bude start moravské legendy Josefa Sivíka. Populární „Baňa“ patří k legendám československého rallysportu a zároveň drží rekord v počtu nepřetržitých startů na Barum rally, když se na nejvýznamnější moravské soutěži představil ve všech prvních dvaadvaceti ročnících.

Přestože v osmdesátých letech působil povětšinou za volantem vozů různých značek, usedne nyní třiašedesátiletý jezdec do nejlegendárnějšího vozu té doby - Škody 130 RS. Tento vůz mohli diváci vidět již na Barum Rally Zlín, kde se představil v roli předjezdce.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist