www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 29. dubna 2024, Svátek má Robert, zítra Blahoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství­ světa 2022

Craig Breen skončil u M-Sportu

17. listopadu 2022 • 12:00

Je to něco málo přes rok, kdy byl s velkou pompou oznámen příchod Craiga Breena do M-Sportu, kde měl dělat po následující dvě sezóny týmovou jedničku. Po nevydařené letošní sezóně se obě strany dohodly, že vzájemnou spolupráci ukončí už v polovině kontraktu a jejich kroky se rozejdou.

Craig Breen

Sázka na Breena Wilsonovi nevyšla. Irský jezdec se poprvé ve své kariéře stal týmovou jedničkou, ale svou roli vůbec neustál. Dokázal sice dojet při premiéře nových vozů na Rallye Monte Carlo na bronzovém stupínku a na Sardínii dokonce druhý absolutně, to bylo ale všechno, co se týká pódiových umístění. Po většinu roku patřily jeho výkony spíše k průměrným až podprůměrným, ani časy na rychlostních zkouškách nebyly nijak zázračné, když jej při svých ojedinělých startech pravidelně porážel Sébastien Loeb. Craig navíc hodně chyboval, takže mu v konečném hodnocení mistrovství světa patří až sedmá příčka.

Craig Breen tak potvrdil, že nemá na to být týmovou jedničkou schopnou bojovat o titul mistra světa mezi jezdci. Jeho vhodnou pozicí je týmová dvojka nebo trojka pro sbírání bodů do klasifikace značek na soutěžích, jejichž charakter tratí mu sedí. Uvidíme, kam povedou jeho další kroky, spekuluje se o návratu do týmu Hyundai. Každopádně, po sezóně přichází u Breena k razantní proměně - po odchodu spolujezdce Paula Naglea nastává i změna týmu.

„Chtěl bych poděkovat Craigovi za celý rok v týmu. Během sezóny zajel několik solidních výsledků se dvěmi stupni vítězů a vítězstvími na rychlostních zkouškách na různých površích, ale bohužel chyběla konzistentnost, aby mohl vést tým i v roce 2023. Craig prošel u M-Sportu všemi stupni pomyslné pyramidy počínaje Fiestou trophy přes WRC Academy a SWRC až k vozům WRC. Jsem pyšný za roli M-Sportu, která pomohla udělat z něj pilota, jakým je. Doufali jsme také, že uvidíme jeho první vítězství v MS s vozem Ford. To se bohužel nepodařilo, přesto mu přeju hodně úspěchů v budoucnu,“ řekl majitel týmu M-Sport Malcolm Wilson.

„Rád bych poděkoval M-Sportu a celému týmu, co pro mě tento rok udělali. Byla to významná sezóna, ve které jsem jel poprvé všechny soutěže a závodění s Pumou bylo fantastické. Byla to pro mě výborná zkušenost být součástí týmu, ale je čas se posunout dál. Těším se na budoucnost a rozvoj spolupráce s mým novým spolujezdcem Jamesem. Týmu přeju do další sezóny jen to nejlepší,“ prohlásil Craig Breen.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist