www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 23. dubna 2024, Svátek má Vojtěch, zítra Jiří

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství­ světa 2022

Ott Tänak pojede v příštím roce za M-Sport

7. prosince 2022 • 14:00

Před měsícem a půl oznámil Ott Tänak konec své spolupráce s týmem Hyundai. Jeho budoucnost byla zahalena řadou otazníků, dnes se však naplnil sen většiny soutěžáckých fanoušků. Ott Tänak a principál M-Sport World Rally Teamu Malcolm Wilson se dohodli na společných startech v nadcházející sezóně mistrovství světa v rally.

Ott Tänak a Malcolm Wilson před sezónou 2023

Ott Tänak se tak společně se svým stálým spolujezdcem Martinem Järveojou představí za volantem Fordu Fiesta Rally1 Hybrid na všech třinácti soutěžích mistrovství světa.

„M-Sport je místo, kde jsem vyrostl jako jezdec a zároveň místo, které mi dalo spoustu cenných lekcí i zkušeností, které mi pomohly k tomu, že jsem se stal špičkovým jezdcem v mistrovství světa v rally. Jakmile jsem se stal mistrem světa, nebyl jsem schopen ubránit titul a neusnu, dokud se mi to nepodaří!,“ řekl Ott Tänak.

„S Malcolmem jsem vedl řadu rozhovorů a můžu říct, že sdílíme stejné ambice směrem k nadcházející sezóně. Bude to velká výzva, ale znám lidi v Dovenby Hall, vím, čeho jsou schopní a s jejich zaujetím pro věc si jsem jistý, že můžeme zabojovat o titul,“ dodal Tänak.

Zbývající jezdecké složení M-Sportu bude oznámeno později.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist