www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 18. května 2024, Svátek má Nataša, zítra Ivo

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství­ světa 2023

Ott Tänak se vrací zpět do týmu Hyundai

3. října 2023 • 14:00

Po jednoroční anabázi v M-Sportu, kde si připsal vítězství ve dvou soutěžích, se bývalý světový šampion Ott Tänak vrátí zpět do továrního týmu Hyundai. Dlouho šuškanou informaci dnes vypustil portál Dirtfish, oficiální zdroje samozřejmě nadále mlčí.

Ott Tänak - Rally Catalunya 2022

Bylo jasné, že pokud chce tým Hyundai konkurovat Toyotě, potřebuje posílit svou jezdeckou sestavu. Snahy o přetažení některého z jezdců Toyoty se ukázaly být plané, mnoho volných jezdců, kteří by dokázali konkurovat nejužší špičce, nebylo. Na čele tohoto pelotonu byl Ott Tänak a německému týmu se podařilo nalézt s ním společnou řeč.

Ott Tänak přitom z týmu Hyundai odešel pouze před rokem, od té doby se však v týmu z Alzenau mnohé změnilo. Vyměnil se šéf týmu, team manager, přišel FX Demaison na pozici inženýra. Dá se říct, že se vedení týmu za uplynulý rok razantně obměnilo. Nejspíš i to přesvědčilo estonského pilota, aby se vrátil a vytvořil společně s Thierry Neuvillem údernou dvojici. Na pozici trojky nejspíš zůstane Esapekka Lappi, otázkou však je, jestli pojede kompletní program nebo se bude střídat s některým jiným pilotem.

UPDATE: Oficiální oznámení Tänaka:

I am excited to re-join Hyundai Motorsport from the 2024 WRC season. Since our paths parted exactly one year ago, the team has been working very hard on the new technical structure. Hyundai Motorsport has a clear vision and target for the near future, and it is something that convinced me to join our forces again. I am also looking forward to work with Cyril Abiteboul and François-Xavier Demaison, as their experience and knowledge in motorsport is definitely a big advantage for the whole team. Our goal in this new chapter will be nothing less than to win all the three titles, and with the new structure of the team, we have all the tools needed to achieve it.

Game on!

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist