www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 20. dubna 2024, Svátek má Marcela, zítra Alexandra

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR Sprintrally 2006

Nepovedený konec sezony, aneb prokletí první etapy

10. listopadu 2006 • 00:45

Smolný konec sezony 2006, takto by se dalo zhodnotit vystoupení na posledních dvou soutěžích K4 Poháru České republiky.

Díl první – Labská Trotina Rally:

Natěšená posádka odcestovala do okolí Hradce Králové a Žamberku ve složení Přemysl Šebesta – Vladislav Krejčíř, který nahradil mladého Michala Šebestu. První RZ byla diváckým prologem v Hradci Králové, který posádka „dojela“ na 64. místě celkově. Následoval spánek a očekávání do dalšího dne. Bohužel druhá „erzeta“ byla pro posádku černého Fordu konečnou. Po závadě brzd Escort narazil do skály a po kotrmelcích zůstal na boku. „Je to špatné, škody jsou velké, ale pokusíme se to do Rosic opravit. Máme na to měsíc,“ říká Přemek.

Tým se pouští do opravy vozu, když se dozvídá, že Rally Rosice se nejede a je nahrazena Vsetínským rallysprintem který se koná již za 14 dnů. „Po tvrdé práci se vše podařilo opravit a dík patří celému týmu, tj. otec, bratr a mnoho dalších,“ komentuje Přemek. Auto se tedy nakládá a odjíždí se do Vsetína.

Díl druhý – Wűrth – Partr Sprintrally Vsetín

Po cestě do Vsetína čeká na nic netušící posádku téměř stejný osud jako na Labské Rally. Počasí všem dělá čáru přes rozpočet, trať je pod sněhem a ledem. Velké množství posádek vůbec nenastupuje na start, my řešíme jako většina týmů zimní pneu. Nakonec se daří něco sehnat, ale není nám to co platné. To co se děje poté komentuje Přemek takto: „Moje blbost, moje blbost. Mojí nekoncentrovaností přichází na první RZ jezdecká chyba. Auto naráží do hromady dřeva u cesty. Na autě prasknul chladič a naděje na mistrovský titul, sic teoretická se rozplynula. O to víc mě mrzí fakt kolik práce to celý tým stálo a mojí hloupou chybou z toho není nic. Co bude dál je ve hvězdách. Jako vždy záleží na financích.“

Chtěl bych touto cestou poděkovat všem našim partnerům a fanouškům za podporu. Také doufám že se ještě někdy na tratích ukážeme.

PMV Motorsport - Přemek Šebesta
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist