www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 7. května 2024, Svátek má Stanislav, zítra Den vítězství

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství Evropy 2008

Simon Jean-Joseph hodnotí mistrovství Evropy 2008

4. listopadu 2008 • 10:00

V loňském roce se stal francouzký jezdec Simon Jean-Joseph již podruhé ve své kariéře mistrem Evropy. Letos však nedostal od automobilky Citroën příležitost tento titul obhajovat. Přesto jsme se jej zeptali na zhodnocení letošní sezóny ME.

V letošním roce jste nedostal příležitost obhajovat titul mistra Evropy. Proč se tak stalo?

Citroën se rozhodl podniknout jiný program, který byl kompletně zaměřený na komerční propagaci Citroënu C2 R2 Max. Místo mistrovství Evropy jsme tak startovali s tímto vozem v řadě evropských zemí, kde to bylo z marketingových důvodů důležité. Naším cílem bylo ukázat kvalitu tohoto vozu, který je ideální pro začínající jezdce.

Jak byste zhodnotil průběh letošního mistrovství Evropy a jeho úroveň?

Myslím si, že úroveň mistrovství Evropy je v poslední době rok od roku vyšší. Během sezóny se v tomto šampionátu objevilo dvanáct vozů kategorie S2000. Když se podíváme na národnosti, v seriálu startovali jezdci z devíti států. Velkou výhodou ME je i spojení některých závodů s IRC, čímž se zlepšuje i televizní pokrytí.

Vaším nástupcem v pozici evropského šampiona se stal Luca Rossetti. Jaký máte názor na tohoto pilota?

Jsem jím hodně unešen. Už od svého loňského vstupu na mezinárodní scénu jezdí velice, velice rychle. Poprvé jsem ho poznal před pěti lety, kdy ještě řídil Peugeot 206 S1600 a už tehdy mě zaujal. Loni i letos dokázal, že dokáže zajet velice rychle i na soutěžích, kde jede poprvé. Letos odvedl skvělou práci a titul mistra Evropy si bezezbytku zaslouží.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist