www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 6. května 2024, Svátek má Radoslav, zítra Stanislav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství Evropy 2008

Simon Jean-Joseph: Možná už nikdy nebudu závodit

12. listopadu 2008 • 12:00

Sympatický závodník Simon Jean-Joseph se v loňském roce stal mistrem Evropy. Letos však nevyšly námluvy na start s vozem S2000 v IRC a Citroën neměl zájem o obhajobu titulu v ME a tak musel vzít Francouz zavděk pouze vybranými závody v rámci propagace Citroënu C2 R2 Max.

Do toho všeho přišlo zranění, které utrpěl v létě při projížďce na vodním skútru. „Měl jsem během dovolené nehodu u mého překrásného ostrova Martinik v Karibiku. Bohužel, při této nehodě jsem si poranil levé oko. Podstoupil jsem několik operací samotného oka i vážně poraněného obočí. Měl jsem velké štěstí, že to dopadlo aspoň takhle. Každopádně momentálně na levé oko vůbec nevidím, proto jsem také musel po velice dobrém výsledku v Rusku ukončit závodění v letošní sezóně,“ prozradil ke svému zranění Jean-Joseph.

„Byla to stupidní nehoda, ale bohužel se stala a ukončila pěkně rozjetou sezónu. Teď mám dva cíle - kompletně se uzdravit a udělat maximum, abych se mohl vrátit zpátky na závodní tratě. Všechno záleží od toho, jak se bude mé oko vyvíjet. Pokud uvidím, že se to zlepšuje a budu mít stoprocentní jistotu, že se to vyléčí, udělám všechno pro to, abych se na závodní tratě vrátil na co možná nejvyšší úroveň. Pokud se to nezlepší, budu muset závodění nechat. Každopádně určitě bych se chtěl pohybovat kolem automobilových soutěží, už teď jsem dostal nabídku od Oliviera Quesnela, že mohu i v příštím roce pokračovat v tom, co jsem dělal posledního půl roku - věnovat se klientským zákazníkům Citroënu Sport,“ osvětlit nejbližší budoucnost rodák z Martiniku.

„Každopádně pokud bych se rozhodl pokračovat v kariéře, určitě vím, kterým směrem by to bylo. Hodně se mi líbí seriál IRC, pro většinu závodníků je to hodně atraktivní a finančně dostupný šampionát. V něm bych se ještě někdy rád svezl, nelépe s vozem S2000. Určitě bych ale chtěl být součástí profesionálního týmu, závodění na takovéto úrovni se nedá dělat polovičate,“ dodal závěrem Simon.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
12.11.2008 12:52
Pluto - moderátor
U toho levého oka měl zraněnou sítnici nebo rohovku, ale při našich znalostech biologie jsme se nebyli schopni dohodnout, co přesně :o)
toplist