www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. března 2024, Svátek má Josef, zítra Světlana

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství­ Evropy 2022

Zveřejněn kalendář mistrovství Evropy 2023

foto

25. listopadu 2022 • 14:05

Po extrémně dlouhých průtazích byl také zveřejněn kalendář mistrovství Evropy na nadcházející sezónu. Nakonec v něm oproti původním plánům zůstává osm závodů, jedinou změnou oproti předchozím letům je vyřazení kultovní Azores Rallye, místo které se posádky vydají po roční pauze opět do Maďarska.

žádný příspěvek celý článek »

Daniel Polášek míří do finského šampionátu

foto

18. listopadu 2022 • 15:00

Jediný letošní český reprezentant v evropském juniorském šampionátu v rally Daniel Polášek se rozhodl v příští sezóně podstoupit novou výzvu. Tou bude účast v sedmidílném finském šampionátu.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie z Rally di Roma Capitale od Svena Kolluse

foto

15. října 2022 • 09:30

Vzhledem k nabité sezóně nebylo dostatek prostoru včas zpracovávat veškeré dostupné materiály. Přesto jsme se rozhodli napravit resty a připomenout si některé ze soutěží letošního seriálu mistrovství Evropy. Tentokrát se vrátíme k šestému dílu mistrovství Evropy, kterým byla Rally di Roma Capitale. Průběh soutěže si připomeneme prostřednictvím snímků našeho stálého redakčního spolupracovníka Svena Kolluse.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie z TET Rally Liepaja od Svena Kolluse

foto

14. října 2022 • 15:00

Vzhledem k nabité sezóně nebylo dostatek prostoru včas zpracovávat veškeré dostupné materiály. Přesto jsme se rozhodli napravit resty a připomenout si některé ze soutěží letošního seriálu mistrovství Evropy. Tentokrát se vrátíme ke pátému dílu mistrovství Evropy, kterým byla TET Rally Liepaja. Průběh soutěže si připomeneme prostřednictvím snímků našeho stálého redakčního spolupracovníka Svena Kolluse.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie z Rally Poland od Svena Kolluse

foto

14. října 2022 • 11:00

Vzhledem k nabité sezóně nebylo dostatek prostoru včas zpracovávat veškeré dostupné materiály. Přesto jsme se rozhodli napravit resty a připomenout si některé ze soutěží letošního seriálu mistrovství Evropy. Tentokrát se vrátíme ke čtvrtému dílu mistrovství Evropy, kterým byla Rally Poland. Průběh soutěže si připomeneme prostřednictvím snímků našeho stálého redakčního spolupracovníka Svena Kolluse.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie z Rally Islas Canarias od Svena Kolluse

foto

13. října 2022 • 16:00

Vzhledem k nabité sezóně nebylo dostatek prostoru včas zpracovávat veškeré dostupné materiály. Přesto jsme se rozhodli napravit resty a připomenout si některé ze soutěží letošního seriálu mistrovství Evropy. Tentokrát se vrátíme ke třetímu dílu mistrovství Evropy, kterým byla Rally Islas Canarias. Průběh soutěže si připomeneme prostřednictvím snímků našeho stálého redakčního spolupracovníka Svena Kolluse.

žádný příspěvek celý článek »

Seznam přihlášených posádek na evropskou část Rally Catalunya

foto

3. října 2022 • 15:00

Přesně před týdnem byl zveřejněn seznam přihlášených posádek na světovou část Rally Catalunya. Organizátoři dnes zveřejnili i seznam přihlášených do evropské části, který jen potvrzuje, že joint event s MS není pro ME cestou. Seznam obsahuje jen 21 posádek, přičemž pouze 17 z nich je zaregistrovaných a pouze 11 pravidelně se ME účastnících.

žádný příspěvek celý článek »

Posledním závodem mistrovství Evropy bude RallyRACC Catalunya-Costa Daurada

foto

1. srpna 2022 • 12:30

Po vyřazení Maďarska ze strany FIA se nový promotér mistrovství Evropy, společnost WRC Promoter GmbH, pokoušel sehnat náhradní závěrečný podnik šampionátu. To se mu ani po dlouhých měsících nepodařilo a tak přichází se záchrannou variantou v podobě 'světové' RallyRACC Catalunya-Costa Daurada.

žádný příspěvek celý článek »

SOUHRN: Překvapivým vítězem Rally di Roma Capitale se stal Damiano De Tommaso

foto

29. července 2022 • 18:00

Překvapivým vítězem letošní Rally di Roma Capitale se stal šestadvacetiletý Damiano De Tommaso, když využil zaváhání či technických problémů svých nejvážnějších konkurentů o titul italského šampiona. Na stupně vítězů jej doprovodili Simone Campedelli a po strhujícím souboji s Llarenou i Yoann Bonato.

žádný příspěvek celý článek »

Závěr jako ze žurnálu

foto

29. července 2022 • 12:00

Necelé dvě stovky kilometrů na klikatých cestách, radost z vyrovnané partie s evropskou špičkou, ale také výsledek, který ani zdaleka neodpovídá předvedenému nasazení. Tak lze zhodnotit účinkování Filipa Mareše, Radovana Buchy a jejich Škody Fabie Rally2 Evo na Rally di Roma Capitale, která byla šestým dílem evropského šampionátu.

žádný příspěvek celý článek »

Daniel Polášek polyká evropské kilometry

foto

18. července 2022 • 17:30

Už tři závody juniorského evropského šampionátu má letos za sebou zlínský jezdec Daniel Polášek. A s navigátorkou Kateřinou Janovskou je už o tomto víkendu čeká další výzva, s vozem Ford Fiesta Rally4 se představí na asfaltové Rally di Roma Capitale.

žádný příspěvek celý článek »

Seznam přihlášených posádek na Rally di Roma Capitale

foto

16. července 2022 • 12:00

Mistrovství Evropy se po dvou šotolinových soutěžích vrátí zpět na asfaltový povrch, tentokráte na rozpálené italské cesty. Koncem příštího týdne se totiž uskuteční jubilejní desátý ročník Rally di Roma Capitale a jak naznačuje zveřejněný seznam přihlášených posádek, bude se nač dívat.

žádný příspěvek celý článek »

SOUHRN: Martins Sesks suverénně opanoval Tet Rally Liepaja

foto

5. července 2022 • 20:00

Tři týdny po polské soutěži pokračuje mistrovství Evropy v automobilových soutěžích dalším závodem na rychlé šotolině. Tentokrát se posádky přesunuly do Pobaltí, kde se uskuteční další ročník Tet Rally Liepaja. Průběh soutěže můžete sledovat ŽIVĚ společně se serverem AutoSport.CZ.

žádný příspěvek celý článek »

Seznam přihlášených posádek na Tet Rally Liepaja

foto

27. června 2022 • 10:00

Krátce po Rally Poland pokračuje mistrovství Evropy v automobilových soutěžích další rychlou šotolinou. Tentokráte se posádky přesunou více na sever do Pobaltí, kde se uskuteční další ročník Tet Rally Liepaja. Seznam přihlášených posádek je tentokrát slabší, než v minulých letech, i tak se ale bude nač dívat.

žádný příspěvek celý článek »

SOUHRN: Rally Poland opanoval domácí Miko Marczyk

foto

13. června 2022 • 15:30

Po měsíční pauze opět pokračuje mistrovství Evropy v automobilových soutěžích. Posádky se tentokrát vydají na písečné šotolinové tratě v okolí Mazurských jezer, které zkropily v posledních dnech vydatné deště. Průběh soutěže můžete sledovat ŽIVĚ společně se serverem AutoSport.CZ.

žádný příspěvek celý článek »

toplist