www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 25. dubna 2024, Svátek má Marek, zítra Oto

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství ČR 2009

Martin Rada : Od Monte Carla až po Prahu ( a po Monte Carlo )

foto

11. ledna 2010 • 22:00

Sezóna 2009 přinesla pro Agrotec racing team Hustopeče několik novinek. Tou největší se určitě stalo rozhodnutí startovat na legendární, tentokrát již 77. Rallye Monte Carlo 2009. Rozhodnutí padlo v polovině listopadu roku 2008 a od té doby team vše podřídil přípravě na tento zahraniční start. Vše se nakonec podařilo a v lednu se tým vydal do Monte Carla. Tato slavná soutěž ve verzi 2009 znamenala 1620 km a 365 km rychlostních zkoušek.

žádný příspěvek celý článek »

Milan Kneifel hodnotí úspěšnou sezonu 2009

foto

29. prosince 2009 • 04:00

Rok se z rokem sešel a pomalu klepe na dveře závěr roku 2009, což svádí k bilancování či hodnocení. Učinil tak tedy i Milan Kneifel, který letos absolvoval ve velké většině soutěže zařazené do Mediasport Mezinárodního mistrovství ČR v rally s vozem Suzuki Ignis S1600 z dílen týmu Sparrow Racing. Vedle zlínského jezdce zpočátku sezony usedal navigátor Radim Strnad, kterého posléze vyměnil Miroslav Staněk.

žádný příspěvek celý článek »

Organizátoři bezpečnostního semináře shánějí materiální pomoc

foto

21. prosince 2009 • 13:40

Už několikrát se během minulých let ve Zlíně uskutečnilo speciální školení záchranářů zaměřené na vyprošťování posádek ze závodních vozů. Tyto automobily jsou totiž vybaveny mnoha bezpečnostními prvky jako ochranný rám, speciální sedačky či nejnověji v případě posádek systém HANS chránící krční páteř, což vyžaduje poměrně odlišný styl práce ve srovnání s vyprošťováním osob z civilních vozidel.

žádný příspěvek celý článek »

Barum Czech Rally Zlín vydává speciální pexeso

foto

18. prosince 2009 • 14:30

Nejvýznamnější česká automobilová soutěž v roce 2010 oslaví další kulaté jubileum – bude to již počtyřicáté, kdy se přes startovní rampu vydají závodní posádky vstříc náročným zkouškám rozloženým po cestách východní Moravy. Organizátoři k tomuto výročí chystají několik nových upomínkových předmětů a první z nich přichází ještě před Vánocemi.

žádný příspěvek celý článek »

Mogul Šumava Rally 2010 se nepojede v Plzni

foto

16. prosince 2009 • 15:00

Velice neradi Vám oznamujeme, že 45. Mogul Rallye Šumava Klatovy a 19. Historic Vltava Rallye v roce 2010 v Plzni nebude. Důvod je jednoznačný, zastupitelstvo města Plzně naší žádost o finanční příspěvek v prvním čtení vyřadilo. Bez tohoto příspěvku nelze pro náročnost bezpečnostních opatření rally v Plzni zajistit.

příspěvků: 3 celý článek »

Renault Clio R3 Trophy i na Barum Czech Rally Zlín

foto

1. prosince 2009 • 22:00

West European Clio Trophy, pohár vozů Renault Clio R3 patřil v letošní sezóně k nejkvalitnějším mezinárodním značkovým pohárům v prostředí automobilových soutěží. Početné řady fanoušků jistě potěší fakt, že se pro nadcházející sezónu podařilo přitáhnout tento seriál i do České republiky.

příspěvků: 2 celý článek »

Zveřejněny kalendáře MMČR a MČR 2010

foto

25. listopadu 2009 • 19:00

Jak jsme psali již minulý týden, české šampionáty v automobilových soutěžích budou mít v nadcházející sezóně sedm soutěží v rámci MMČR a devět ve sprintrally. Dnes si můžete prohlédnout předběžný návrh závodů tak, jak jej navrhuje svaz rally.

žádný příspěvek celý článek »

Základní novinky v českých rally pro rok 2010

foto

20. listopadu 2009 • 00:10

Oba mistrovské šampionáty konané v České republice už jsou minulostí a proto je na čase podívat se, co se chystá na další rok. Menšími či většími změnami prošly kalendáře jak mezinárodního, tak sprintového seriálu, novinky se chystají i v dalších oblastech řádů a pravidel. AutoSport.CZ vám v tuto chvíli přináší přehled základních změn.

příspěvků: 13 celý článek »

Enteria a.s. Rally Cup – Slavnostní vyhlášení proběhne 14. listopadu ve Vyškově

foto

12. listopadu 2009 • 14:00

Letošní rallyová sezóna má za sebou všechny oficiální a bodované soutěže, a tak nastal čas bilancování, předávání ocenění a pohárů a v některých týmech už i přípravu na sezónu následující. Slavnostní vyhlašování Enteria a.s. Rally Cup pro rok 2009 proběhne 14. listopadu v 18:00 hod ve Vyškově a zúčastní se jej všichni pozvaní jezdci, kterým budou předány poháry za jejich umístění v poháru ERC 2009.

žádný příspěvek celý článek »

Vzpomínka na Jaroslava Nerušila

foto

11. listopadu 2009 • 06:00

Píše se datum 7. říjen 1989 a v Příbrami startuje další z podniků domácího mistrovství Rally Příbram. Vítězný pohár si odváží posádka Leo Pavlík – Karel Jirátko startující na voze Audi Quattro. Rally poznamenává nepříjemná havárie, na jejímž konci je smrt Jaroslava Nerušila. Pojďme si v krátkosti připomenout tuto smutnou událost.

žádný příspěvek celý článek »

Barumka získala nejvyšší hodnocení ve své historii!

foto

5. listopadu 2009 • 19:20

Letošní úspěšný devětatřicátý ročník Barum Czech Rally Zlín je více než dva měsíce minulostí. Pořadatelé z AK Barum Zlín obdrželi v minulých týdnech z ústředí Mezinárodní automobilové federace FIA obsáhlou pozorovatelskou zprávu, která je velmi pozitivní a hodnotí letošní barumku v samých superlativech.

žádný příspěvek celý článek »

Rally škola Zlín - listopad 2009

foto

29. října 2009 • 20:30

Středisko automobilového sportu Zlín pořádá ve dnech 18. - 20. listopadu 2009 jezdeckou rally školu, jejíž absolvování je nezbytné pro získání národní licence pro rally. Rally škola se uskuteční ve Zlíně, potrvá celkem tři dny (středa až pátek) a její cena je 7 000 Kč. Školení probíhá při teoretické části názorně s použitím dataprojektoru, při praktické části realizované v terénu jsou využívána vozidla a další technické vybavení Barum Czech Rally Zlín.

žádný příspěvek celý článek »

Milan Kneifel získal po Bohemce titul vicemistra

foto

27. října 2009 • 12:45

Po úspěšně absolvované domácí Barum Czech Rally Zlín a vynechané Rally Příbram zavítal Pegas Rally Team k závěrečnému podniku Mediasport MMČR do okolí Mladé Boleslavi, kde se jela Rally Bohemia. Na místě spolujezdce se vedle Milana Kneifela tentokrát objevil zkušený navigátor Miroslav Staněk, jenž letos se zlínským pilotem absolvoval již i Agrotec Mogul Rally Hustopeče.

žádný příspěvek celý článek »

Bohemka uzavřela letošní Pohár Pirelli

foto

27. října 2009 • 12:00

Na severu Čech se od pátku uskutečnil závěrečný podnik MMČR v rally a zároveň poslední započítávaný závod Poháru Pirelli. Kvůli nepřízni počasí byla oproti původnímu programu zkrácená páteční a rovněž tak sobotní. Byly zrušeny rychlostní zkoušky v okolí Liberce, Jablonce nad Nisou a Tanvaldu.

žádný příspěvek celý článek »

Věčně druzí mistři

foto

23. října 2009 • 07:00

Bylo pozdě večer, pátek 7. listopadu 2008. V Telči druhý den ráno startovala zmoklá Rally Vysočina. Ležíme s Honzou Jakubcem na pokoji a před poslední soutěží sezony přemítáme, kde a s čím budeme závodit příští rok. „Pojedeš se mnou velkej mistrák, když zůstaneme u hondy?“ ptá se mě pilot.

žádný příspěvek celý článek »

toplist