www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 7. května 2024, Svátek má Stanislav, zítra Den vítězství

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

Mistrovství Evropy 2008

Prvním jezdcem Protonu Satria S2000 bude Bryan Bouffier

foto

2. září 2008 • 20:00

Francouzský jezdec Bryan Bouffier, úřadující a nejspíše i letošní polský šampion, který dokázal na výtečně obsazené Barum Rally Zlín vybojovat bronzovou příčku, bude prvním jezdcem, který na soutěži usedne do nedávno zhomologovaného speciálu Proton Satria S2000!

žádný příspěvek celý článek »

Rally Halkidiki zrušena !

foto

9. srpna 2008 • 12:00

Třiatřicátý ročník Rally Halkidiki v minulosti známý spíše pod názvem Rally ELPA se letos neuskuteční! Devátý díl mistrovství Evropy, který měl obrovskou šanci na zařazení do seriálu IRC pro příští rok, byl organizátory zrušen z finančních důvodů.

žádný příspěvek celý článek »

Corrado Fontana si dává v Evropě pauzu

foto

25. července 2008 • 12:30

Italský pilot Corrado Fontana patřil k největším favoritům letošního seriálu mistrovství Evropy. Po nevydařené Rally Bulgaria se však rozhodl pro přerušení programu v mistrovství Evropy, ve kterém startoval s Fiatem Grande Punto S2000 italské stáje Grifone.

příspěvků: 2 celý článek »

Fotogalerie z Rajdu Polského od Miroslawa Zagórného

foto

17. července 2008 • 01:00

Na počátku června se jel u našich severních sousedů Rajd Polski, kandidátský podnik na mistrovství světa letos zařazený do seriálu mistrovství Evropy. Jak se dařilo posádkám na náročných šotolinových zkouškách u Mazurských jezer si můžete prohlédnout v dnešní fotogalerii našeho stálého spolupracovníka Miroslawa Zagórného.

žádný příspěvek celý článek »

Donchevovo premiérové vítězství na Bulgarii

foto

13. července 2008 • 16:45

Dlouhá léta musela Rally Bulgaria čekat na vítězství domácího pilota a nyní má ve své historii zapsány hned dva triumfy za sebou. Po loňském prvenství Dimitara Ilieva se letos konečně dočkal i Krum Donchev, jehož nejlepšími výsledky v mezinárodní soutěži zatím byla třetí místa z let 2003, 2004 a 2006. Pro druhé místo si dojel Volkan Isik, bronz až na poslední zkoušce vybojoval Michal Solowow, který přeskočil technickými potížemi sužovaného Corrada Fontanu.

žádný příspěvek celý článek »

Rally Bulgaria patří po prvním dni Donchevovi

foto

12. července 2008 • 21:20

Po společné Ypres Rally se o tomto víkendu seriály IRC a ME rozdělily; zatímco účastníci prvně jmenované série už v okolí ruského Vyborgu skončili, závodníci v evropském šampionátu stále bojují o několik set kilometrů jižněji, v Bulharsku. V okolí horského střediska Borovec zatím vládne Krum Donchev, jenž si při svém druhém startu s peugeotem již evidentně navykl na vůz kategorie 2000. Na druhém místě je po prvním dni Turek Volkan Isik s fiatem, nejrychlejší trojici uzavírá vítěz chorvatského dílu ME Corrado Fontana.

žádný příspěvek celý článek »

Krum Donchev přezbrojuje na S2000

foto

18. června 2008 • 10:00

Bulharský pilot Krum Donchev vstupoval do letošní sezóny honosnou tiskovou konferencí, na které byl představen jeho nový speciál Subaru Impreza STI TMR08 z dílen finského týmu Tommi Mäkinen Racing. Mnoho štěstí však Donchev s tímto vozem neměl a tak se rozhodl pro změnu.

příspěvků: 4 celý článek »

Bettega jezdcem Hondy v IRC

foto

10. června 2008 • 13:40

Po loňském programu týmu JAS Motorsport v seriálu IRC bylo trochu zklamáním, když italská stáj, stojící za projektem soutěžní Hondy Civic Type-R R3, na začátku roku ohlásila pouze účast vybraných soutěžích okolo celého světa. Oficiálním jezdcem se stal sice výborný Guy Wilks, nicméně čtyři plánované starty za rok a z toho dva v Austrálii nejsou mnoho. Nyní se však situace mění.

žádný příspěvek celý článek »

Rajd Polski pro "Evropany" nedobytou baštou

foto

8. června 2008 • 21:15

Doslova letní počasí přivítalo během prvního červnového víkendu účastníky mistrovství Evropy a rovněž polské piloty na vrcholu letošní rallyové sezony u naších severních sousedů, na Rajdu Polském, který se jako již několikrát v posledních letech uskutečnil na šotolinových tratích severovýchodního Polska. Tato rally by se příští rok mohla objevit v seriálu mistrovství světa a tak bylo letošní vydání generálkou před světovým debutem.

žádný příspěvek celý článek »

Sledujte Rajd Polski ONLINE!

foto

7. června 2008 • 03:00

Rajd Polski dospěl do své poloviny. Po osmi odjetých rychlostních zkouškách je celkem zřejmé, jak je na tom pole účastníků mistrovství Evropy v porovnání s polským mistrovstvím. Na čele se usadil poněkud překvapivě domácí Michal Bebenek následovaný úřadujícím polským mistrem Bryanem Bouffierem z Francie. Teprve na páté příčce je nejrychlejší z pilotů registrovaných do ME, rovněž domácí Michal Solowow. Nedělní část má na programu šest rychlostních zkoušek o celkové délce necelých 130 km, první z nich startuje v 8:02. Sledujte Rajd Polski se serverem AutoSport.CZ!

příspěvků: 1 celý článek »

Shakedown na Rajdu Polském ovládly Peugeoty

foto

6. června 2008 • 15:20

Mistrovství Evropy tento víkend čeká další pokračování. Rajd Polski do seriálu přináší po dvou asfaltových podnicích opět nezpevněný povrch, první zkušenosti se šotolinou v okolí Mikolajek mohly posádky nasbírat dnes během dopoledního shakedownu. Na 3.3 kilometry dlouhém úseku z Nových Sadů do Prawdowa vládlo slunečné počasí, které by podle předpovědi mělo trvat po celou dobu polské „Evropy“. Pod hranici dvou minut se na shaku dostaly pouze posádky na vozech Peugeot 207 S2000 v pořadí Kosciuszko, Bouffier a Solowow.

žádný příspěvek celý článek »

INA Croatia Delta Rally vyhrál Corrado Fontana

foto

24. května 2008 • 16:00

INA Croatia Delta Rally dospěla do svého finále. Po patnácti absolvovaných rychlostních zkouškách se z prvního „evropského“ vítězství může radovat Corrado Fontana navigovaný Renzem Cassazou. Jejich Fiat Grande Punto S2000 dnes neměl konkurenci, přestože se Italův hlavní soupeř Michal Solowow na peugeotu zrána snažil zvrátit příznivější pořadí na svou stranu. Polák ale nakonec dojel až jako druhý, stupně vítězů doplňuje Turek Volkan Isik s dalším fiatem.

příspěvků: 2 celý článek »

INA Croatia Delta Rally: polsko-italská bitva u Záhřebu

foto

23. května 2008 • 19:05

První část třetího dílu letošního mistrovství Evropy, INA Croatia Delta Rally, přišla oproti původnímu plánu až v pátek ráno. Dva zamýšlené čtvrteční průjezdy testem Pila byly jen pár dní před startem rally z bezpečnostních důvodů odvolány a po slavnostním startu ve čtvrtek odpoledne se tak posádky přesunuly místo rychlostních zkoušek na oficiální party.

žádný příspěvek celý článek »

Test Citroënu C2 S1600 před INA Croatia Delta Rally

foto

21. května 2008 • 09:00

Již zítra odstartuje třetí díl letošního mistrovství Evropy v automobilových soutěžích. Na startu INA Croatia Delta Rally se objeví i dvě české posádky s vozy Citroën. Model C2 S1600, který bude řídit Antonín Tlusťák, si můžete prohlédnout na snímcích z pondělního testování.

žádný příspěvek celý článek »

INA Delta Croatia Rally přišla o první etapu

foto

20. května 2008 • 13:00

Smíšené pocity zažívají letos chorvatští organizátoři třetího podniku letošního mistrovství Evropy. Na poslední chvíli se jim podařilo sehnat sponzora a zachránit tak konání podniku, téměř ve stejnou dobu však přišli o kompletní první den soutěže.

žádný příspěvek celý článek »

toplist