www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 15. května 2024, Svátek má Žofie, zítra Přemysl

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

IRC 11 - Tour de Corse - E.Leclerc (IRC)

Tour de Corse 2011 odhaluje trať

9. února 2011 • 19:35

Další legendární soutěží, která vstupuje na pole seriálu Intercontinental Rally Challenge, bude v letošním roce francouzská Tour de Corse. Ta nakonec ustoupila s termínem Sardínii, takže se neuskuteční u příležitosti pětadvacátého výročí tragické nehody Henri Toivonena, ale o týden později.

Tour de Corse 2011

Pořadatelé vše připravili tak, aby se závodu mohli zúčastnit soutěžící i diváci, kteří budou o týden dříve na sousední Sardínii. Seznamovací jízdy budou probíhat od úterka 10. května do čtvrtka 12. května, pátek až neděle budou ve znamení samotného závodu.

Pořadatelé připravili trať dlouhou 818,69 kilometrů, z toho 286,70 km bude patřit jedenácti rychlostním rychlostním zkouškám, které se pojedou na sedmi různých úsecích. První etapa se pojede na severozápadě v oblasti Calvi, kde na posádky čeká dvojí průjezd 28 km dlouhou zkouškou z Fangu do Notre Dame de la Serra. Sobotní etapa se přesune do centra ostrova do okolí univerzitního města Corte, kde se pojede pět rychlostních zkoušek na čtyřech různých úsecích. Závěrečná etapa se pojede v neděli 15. května na jihovýchodě u hlavního města ostrova Ajaccio a v plánu jsou čtyři rychlostní zkoušky konané na dvou úsecích.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
10.02.2011 11:21
zdenekr
Pro ifiho - doufám, že pracuješ na propozicích...aby na nás zbyl trajekt ze Sardošky..-:-))V nejhorším si půjčíme pramici...
toplist