www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 25. dubna 2024, Svátek má Marek, zítra Oto

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

IRC 11 - Tour de Corse - E.Leclerc (IRC)

Fotogalerie z Tour de Corse od André Lavadinha

foto

23. června 2011 • 11:00

Již pozítří odstartuje belgický díl letošního seriálu Intercontinental Rally Challenge. Pro navození té správné atmosféry si připomeneme legendární Tour de Corse prostřednictvím fotografií našeho stálého redakčního spolupracovníka André Lavadinha.

žádný příspěvek celý článek »

Martin Kangur odtajnil své letošní plány v IRC

foto

25. května 2011 • 13:20

Estonský mladík Martin Kangur zavítal do světa Intercontinental Rally Challenge již v loňském roce. Pro tuto sezónu se rozhodl své plány rozšířit na sedm podniků, přičemž cílem je útok na titul v kategorii 2WD.

příspěvků: 1 celý článek »

Fotogalerie z Tour de Corse od Pavla Hrabovského

foto

25. května 2011 • 08:30

O druhém květnovém víkendu se jel třetí díl letošního seriálu Intercontinental Rally Challenge. Na francouzský ostrov Korsika se vydal i náš redakční spolupracovník Pavel Hrabovský a vy máte nyní jedinečnou možnost prohlédnout si jeho snímky.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie z Tour de Corse od Josefa Petrů

foto

17. května 2011 • 08:30

O uplynulém víkendu se jel třetí díl letošního seriálu Intercontinental Rally Challenge. Na francouzský ostrov Korsika se vydal i náš stálý redakční spolupracovník Josef Petrů a vy máte nyní jedinečnou možnost prohlédnout si jeho snímky.

příspěvků: 1 celý článek »

Nádherná bitva na Korsické Rally – Kopecký druhý, Loix třetí

foto

17. května 2011 • 08:00

Třetí podnik šampionátu IRC přinesl napínavou podívanou od prvního do posledního kilometru. Poprvé v historii zavítal seriál IRC na středomořský ostrov Korsika, která připravila pro celé soutěžní pole 321 kilometrů charakteristických spletí zatáček a úzké tratě s mixem náročných stoupání a klesání.

žádný příspěvek celý článek »

Tour de Corse: Hlasy z cíle

foto

15. května 2011 • 00:05

Spokojenost v cíli letošní Tour de Corse vyzařovala jak ze zaslouženě prvního Thierryho Neuvilla, tak i z druhého Jana Kopeckého, tedy dvojice, která dominovala této středomořské rally, když výkony obou mladíků byly opravdu vynikající. Přinášíme závěrečné komentáře z cíle letošní třetí soutěže IRC nejen z pohledu této dvojice, ale i dalších pilotů.

žádný příspěvek celý článek »

Tour de Corse v cíli: radost i pláč Peugeotu

foto

14. května 2011 • 22:30

Thierry Neuville si připisuje obrovský úspěch. Ve dvaadvaceti letech se stal nejmladším vítězem soutěže IRC, ale hlavně nejmladším vítězem legendární Tour de Corse. A naprosto zaslouženě. S výjimkou hodin v RZ 3 ani jednou nezaváhal a jeho bezchybný výkon byl po zásluze korunován úspěchem.

žádný příspěvek celý článek »

Tour de Corse: Ohlasy z přeskupení po RZ 12

foto

14. května 2011 • 18:20

Závěrečným dvěma rychlostním zkouškám třetí letošní soutěže Intercontinental Rally Challenge předcházel ještě servis v přístavu v Ajacciu. Aktuální dojmy a postřehy posádek, které jsme tu vyzpovídali, si můžete přečíst na následujících řádcích.

žádný příspěvek celý článek »

Tour de Corse: Ohlasy po RZ 10

foto

14. května 2011 • 13:15

Dnes ráno se na Tour de Corse postavily posádky na start dvou testů vedoucích opět v blízkosti moře a zároveň i servisní zóny v Ajacciu. Do tohoto města se po RZ 10 vrátily do kontroly přeskupení a následného servisu, kde jsme měli možnost je opět vyzpovídat.

žádný příspěvek celý článek »

Tour de Corse: Ohlasy po 2. etapě

foto

13. května 2011 • 22:20

Na konci druhé etapy se startovní pole letošní Tour de Corse ještě naposledy vrátilo do servisní zóny na letišti v Corte. Před osmdesátikilometrovým přejezdem do Ajaccia, tedy na jih ostrova, v jehož okolí se pojede závěrečná etapa soutěže, jsme ještě vyzpovídali přední posádky, jejichž komentáře vám nyní přinášíme.

žádný příspěvek celý článek »

Čtvrtstoletí od tragické nehody Henri Toivonena

foto

13. května 2011 • 15:25

Minulý týden to bylo přesně pětadvacet let od tragické nehody na Tour de Corse, při které tragicky zahynuli tovární jezdci Lancie Henri Toivonen a Sergio Cresto. Tato havárie zavdala k definitivnímu zrušení tehdejší skupiny B i plánované skupiny S.

příspěvků: 1 celý článek »

Tour de Corse: Ohlasy z přeskupení po RZ 5

foto

13. května 2011 • 14:05

V polovině sobotní etapy se účastníci třetí letošní soutěže letošní Intercontinental Rally Challenge přesunuli do neoficiálního hlavního města Korsiky, tedy do Corte, kde je před servísní přestávkou na nedalekém letišti čekala kontrola přeskupení v pevnosti nad městem. Zde jsme vyzpovídali některé z nich, včetně obou českých zástupců Jana Kopeckého a Petra Bryndy.

žádný příspěvek celý článek »

Sázka na wifi a francouzskou organizaci

foto

13. května 2011 • 12:25

Ne všechno se organizátorům letošní Tour de Corse daří. Stejně jako při lednové Rallye Monte Carlo se pořadatelům totálně vymklo z ruky připojení tiskového střediska k internetu, což vyústilo až ke kuriózní situaci.

příspěvků: 3 celý článek »

"Bude to těžké hned od začátku," říká Jan Kopecký

foto

12. května 2011 • 14:05

Hned úvodní test letošní Tour de Corse bude zatěžkávací zkouškou pro posádky soutěžních vozů. Zkouška v délce 27,5 km nebude žádnou procházkou růžovým sadem, i když povede přímo v idylickém prostředí a za slunečného počasí, které dnes na Korsice panuje.

žádný příspěvek celý článek »

Představení úvodní RZ Tour de Corse 2011

foto

12. května 2011 • 11:45

Naši kolegové z britského Rally Radia nám zaslali obvyklý preview trati další soutěže Intercontinental Rally Challenge, kterou je tentokrát soutěž na nádherném ostrově Korsika.

žádný příspěvek celý článek »

toplist