www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 2. května 2024, Svátek má Zikmund, zítra Alexej

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

IRC 11 - Tour de Corse - E.Leclerc (IRC)

Impreza R4 dostala homologaci, premiéra proběhne na Korsice

9. května 2011 • 15:00

Manfred Stohl, jehož stáj bude zodpovědná za program Subaru v letošním seriálu Intercontinental Rally Challenge, řekl, že blížící se Tour de Corse bude pro japonskou značku jedním velkým testem. Na scéně se totiž poprvé ukáže Impreza STi v nové specifikaci R4.

Subaru Impreza STi R4

Vůz vychází z klasické produkční čtyřkolky, má však povoleny dodatečné úpravy, které vedou zejména ke snížení celkové hmotnosti. Subaru, resp. sportovní divize STi na úpravách pracovaly od loňského podzimu a jak dnes japonský výrobce oznámil, vůz má za sebou úspěšně schvalovací proces a platnou homologací FIA disponuje od 1. května 2011.

Stohl Racing na středomořský ostrov přiveze jeden exemplář, se kterým odstartuje dlouholetý reprezentant Subaru, Japonec Toši Arai. Bude to první ze šesti plánovaných podniků IRC, kterých se Subaru zúčastní za výrazné podpory pneumatikářské společnosti Yokohama, která bude týmu dodávat své gumy značky Advan.

„Jsme na samotném začátku a nelze čekat, že budeme hned od startu držet krok s vozy S2000,“ říká Stohl. „Korsická rally pro nás bude hlavně testem a prvotním úkolem je dostat auto do cíle bez větších technických potíží.“

Arai si ostrý vůz určený pro Korsiku poprvé osahá v Rakousku v sídle Stohl Racingu. Korsická rally pro něj nebude prvním podnikem IRC – už loni se v tomto seriálu ukázal při Geko Ypres Rally v Belgii, tehdy ale jel s klasickým produkčním vozem.

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist