www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 8. května 2024, Svátek má Den vítězství, zítra Ctibor

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

IRC 11 - Tour de Corse - E.Leclerc (IRC)

Sázka na wifi a francouzskou organizaci

13. května 2011 • 12:25

Ne všechno se organizátorům letošní Tour de Corse daří. Stejně jako při lednové Rallye Monte Carlo se pořadatelům totálně vymklo z ruky připojení tiskového střediska k internetu, což vyústilo až ke kuriózní situaci.

Že si musí novináři zaplatit nemalé peníze za připojení k internetu, na to už jsme si při francouzských soutěžích zvykli. Tentokrát bylo alespoň dosaženo ústupku, že namísto poplatku 20 Euro denně (tedy cca 500 Kč) jsme museli zaplatit 'pouhých' 30,- Euro na všechny tři dny, což jsou z tohoto pohledu naprosto 'luxusní' podmínky.

Nicméně, podobně jako ve Valence při Rallye Monte Carlo, tak ani na Korsice nestačí k vašemu připojení fakt, že jste zaplatili. Při příchodu do tiskového střediska samozřejmě připojení nefungovalo, jako obvykle byla slíbena rychlá náprava. Mezitím se již kolegové, kteří dorazili o něco dříve (okolo 9:15 hod.), na základě výše uvedených zkušeností stačili vsadit o to, v kolik začne wifi fungovat.

sázka na připojení tiskového střediska k wifi

Nakonec rychlá oprava trvala bez minuty celé tři hodiny, tedy respektive za tuto dobu přišel 'specialista' s propojovacím kabelem k routeru. Nicméně podstatné je, že sázku nakonec vyhrál kolega Rodgers, který se trefil nakonec nejblíže času 12:14, kdy síť začala konečně fungovat.

A mimochodem, pořád jsme na tom lépe než týmy v servisní zóně, kde žádná wifi k dispozici není, respektive za případné připojení byste si museli zaplatit 'pouhých' 515 Euro.

Jan Vaškovič; AutoSport.CZ - Corte
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
13.05.2011 21:12
Alexus
Je to jednoduché. Neposkytneš odpovídající zázemí v ceně startovného či nedáš předem jasně dané podmínky. A soutěž nebude schválena a nepojede se....POvěst soutěže...nezajímá...Ve 21. století trpět tohle je ostuda žabožroutů.
13.05.2011 13:08
Pluto - moderátor
Oproti tomu, co předvádí někteří zahraniční organizátoři, to není zase taková hrůza. Servisní zóny i tisková střediska u nás fungují zdarma a připlácí se jen za nadstandard (větší místo, elektřina apod.). Francouzské soutěže jsou v tomto ohledu tou děsivější variantou...
13.05.2011 12:50
hoppy
dobrý..prostě vydělávat se musí za každou cenu...Stačí si přečíst některá ZÚ na závody v Čechách - je to jak sazebník pokut..
toplist