www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 5. května 2024, Svátek má Klaudie, zítra Radoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR-S 11 - Fuchs Oil Rally Agropa Pačejov (MČR-S)

Automotoklub Pačejov pracuje na plné obrátky

17. června 2011 • 06:00

Pořadatelé z pačejovského automotoklubu se v těchto dnech rozhodně nenudí. Téměř každý den probíhá příprava na XXXII. FUCHS OIL Rally Agropa, kde finišují různá jednání a pilně se pracuje na pořadatelském a bezpečnostním zajištění. Všechna potřebná povolení ohledně trati jsou již vyřízena, a tak nic nebránilo tomu zveřejnit zvláštní ustanovení ještě před povinným termínem.

Jako „doplňkový sport“ provozují pačejovští pořádání automobilových slalomů. V letošním roce probíhá již třetí ročník Pošumavského automobilového slalomu pod názvem FUCHS OIL Cup 2011. Tuto soutěž pořádá AMK Pačejov za pomoci Rally Fans Katovice a skupiny kolem známého trabantisty Břeti Šindeláře, nazývané „břeťovci“. První závod pořádaný Rally Fans Katovice se odehrál 4. června a potvrdil, že i letos se tento amatérský seriál těší velkému zájmu jezdců. Teď je na řadě druhý a třetí díl pošumavského automobilového slalomu, který se zároveň uskuteční i jako Mistrovství České republiky. Za podpory generálního sponzora – společnosti FUCHS OIL CORPORATION (CZ), spol. s.r.o., která je mezi naší motoristickou veřejností uznávána nejen jako výrobce maziv, ale i jako dlouholetý partner automobilových a motocyklových soutěží, se ve dnech 25.-26. června uskuteční dvoukolo Mistrovství České republiky v automobilovém slalomu na letišti u obce Kadov. V sobotu 25. 6. se pojede již 6. ročník Pačejovského automobilového slalomu s doprovodnými akcemi pro sponzory a výstavou soutěžních i civilních vozidel. Nedělní závod se uskuteční na stejném místě, jen na jiné trati, za spolupořádání SAS Klatovy .

Pačejovští však připravují slalomové jízdy především pro nejširší motoristickou veřejnost. Kromě licencovaných jezdců se tak závodů zúčastňují hlavně amatéři z řad příchozích. Vypsány jsou i dámský pohár a třída juniorů od 14 let. Součástí obou kol mistrovství jsou proto i druhé a třetí kolo pošumavského poháru v automobilovém slalomu FUCHS OIL Cup 2011.

Závody pošumavského slalomu jsou ideální možností ověřit si své řidičské umění na uzavřené trati s minimální mírou rizika poškození svého vozu nebo zdraví. Veškeré informace k jednotlivým kolům lze najít na stránkách Automotoklubu Pačejov v AČR www.rallyagropa.cz nebo na oficiálních stránkách poháru www.posumavskyslalom.ic.cz.

-pr-
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist