www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 4. května 2024, Svátek má Květoslav, zítra Klaudie

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR-S 11 - Fuchs Oil Rally Agropa Pačejov (MČR-S)

Václav Pech bude startovat v Pačejově

4. srpna 2011 • 11:10

Již tuto sobotu odstartuje Rally Pačejov, soutěž zařazená do šampionátu rallysprintů. I když se tohoto mistrovství posádka EuroOil teamu pravidelně nezúčastňuje, rally v Pačejově pojede.

„Po kompletním přestavění našeho produkčního vozu do kategorie R4, které se kromě odlehčení týkalo hlavně zdokonalení podvozku, jsme prakticky neujeli ani kilometr ostré závodní jízdy. Několikrát jsme testovali, ale opravdová soutěž vůz prověří mnohem důkladněji. Proto tento start bude především prověrkou a přípravou na nadcházející vrchol sezóny, kterou je Barum Rally,“ vysvětluje důvody startu Václav Pech.

Václav Pech - Petr Uhel, Mitsubishi Lancer Evo R4 - Rallye Český Krumlov 2011

Rally Pačejov byla v roce 1996 vůbec prvním závodem v rallye posádky Pech – Uhel, s vypůjčeným soutěžním vozem Š100 MB od Václava Pecha seniora. !Tento závod si dokonale pamatuji, a i když se od té doby hodně změnilo, nedám na jízdu s tisícovkou dopustit. Byl to super závoďák a hodně jsem se s ním naučil. Především využívat, co možná nejlépe, výkon motoru, kterého tam oproti dnešním vozům bylo fakt málo," dodává V. Pech.

Rally Pačejov odstartuje první posádka startovního pole Václav Pech – Petr Uhel v 8:30 hodin v soboru 06. srpna z horažďovického náměstí a vítěz závodu dojede tamtéž v 16:00 hodin.

Petr Eliáš
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist