www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 27. dubna 2024, Svátek má Jaroslav, zítra Vlastislav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 11 - Rallye de France (SWRC)

Martin Prokop třetí ve Francii

3. října 2011 • 16:00

Šest kratších rychlostních zkoušek poslední etapy Francouzské rally nic nezměnilo na rozložení sil v SWRC. Estonec Tänak zvítězil podruhé v řadě, po Německu přidal další prvenství a výrazně se dotáhl na lídra Hänninena, jenž ve Francii bral body alespoň za páté místo, když v samotném závěru soutěže předstihl Francouze Maurina.

Martin Prokop-Jan Tománek (Ford Fiesta S2000) - Rallye de France 2011

Martin Prokop měl po druhé etapě na dohled průběžně druhého Nora Brynildsena. Ztrácel 9.8 sekundy. Bohužel v poslední etapě nedokázal ztrátu smazat. Nic na tom nezměnil ani nejrychlejší čas v předposlední zkoušce soutěže. Společně s Janem Tománkem si z Francie odvážejí třetí místo. V celkovém pořadí to znamená udržení naděje na boj o titul v SWRC, i když ztráta na Hänninena a Tänaka je před závěrečným podnikem v Katalánsku citelná.

„Bohužel jsme ani v poslední etapě nevystoupili ze stínu, který nás ve Francii pronásledoval. Pokusil jsem se na Brynildsena zaútočit, ale prostě nám nějaké sekundy chyběly. Druhá příčka by pro nás byla mnohem příznivější, ale nedá se nic dělat. Sice zůstáváme ve hře, ale zisk titulu ve Španělsku je spíše v rovině teorie,“ přiznal Martin Prokop.

Loni pilot Czech Ford National Teamu odjížděl z Francie se šestým místem, letos si sice o tři příčky polepšil, ale rozpaky nad francouzským podnikem zůstaly. „Ani letos jsem nepřišel Francouzské rally na chuť. Tratě jsou hodně rychlé, místy až nebezpečné. Dokladem mých slov je řada těžkých havárií, které letošní ročník poznamenaly. Nemusíme chodit daleko, spolujezdkyně Hermanna Gassnera Kathi Wüstenhagenová utrpěla po havárii zlomeninu pánve a žebra. Vzájemná rivalita je pěkná věc, ale žádné časy nejsou důležitější než zdraví kolegů a přátel. Přejeme Kathi co nejrychlejší uzdravení,“ uzavřel Martin Prokop.

Průběžné pořadí SWRC

Czech Ford National Team
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist