www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 28. března 2024, Svátek má Soňa, zítra Taťána

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 11 - Rallye de France (SWRC)

Fotogalerie z Rallye de France od André Lavadinha

foto

21. října 2011 • 09:00

Dnes startuje předposlední díl letošního mistrovství světa v automobilových soutěžích. My se ale vrátíme do Alsaska, kde se jel doposud poslední odjetý závod, Rallye de France. To vše prostřednictvím objektivu našeho stálého redakčního spolupracovníka André Lavadinha.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie z Rallye de France od Dalibora Benycha

foto

4. října 2011 • 18:20

Při letošní Rallye de France, která se podruhé v řadě jela na méně atraktivních tratích v Alsasku, panovalo nádherné podzimní počasí. Závodů se zúčastnil i náš stálý redakční spolupracovník Dalibor Benych, jehož snímky si můžete dnes prohlédnout.

žádný příspěvek celý článek »

Citroën k vyloučení Pettera Solberga

foto

4. října 2011 • 14:45

Petter Solberg a Chris Patterson, kteří bojovali o vedení už první den francouzské rally, dojeli na stupně vítězů. Bohužel ale byli diskvalifikováni, když jejich auto neodpovídalo předpisům na minimální hmotnost. Další dva vozy DS3 WRC, připravené za podpory Citroën Racing Technologies, pro posádky Kimi Räikkönen - Kaj Lindström a Petr Van Merksteijn - Erwin Mombaerts nedokončily 11. podnik mistrovství světa WRC.

příspěvků: 2 celý článek »

Ogier vítězí, Citroën stále vede

foto

4. října 2011 • 14:15

Sébastien Ogier a Julien Ingrassia se poslední den Rally Francie - Alsasko vyvarovali chyb a Citroën Total Wordl Rally Teamu přinesli jeho deváté vítězství z jedenácti podniků této sezony. Toto vítězství pomohlo francouzskému týmu udržet si na čele Poháru konstruktérů solidní náskok.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie z Rallye de France od Toma Buyse

foto

4. října 2011 • 01:30

Letošní Rallye de France notně zamotala průběh letošního mistrovství světa v automobilových soutěžích. Akce se zúčastnil i náš stálý redakční spolupracovník Tom Buyse, jehož souhrn fotografií ze soutěže si můžete dnes prohlédnout.

žádný příspěvek celý článek »

Martin Prokop třetí ve Francii

foto

3. října 2011 • 16:00

Šest kratších rychlostních zkoušek poslední etapy Francouzské rally nic nezměnilo na rozložení sil v SWRC. Estonec Tänak zvítězil podruhé v řadě, po Německu přidal další prvenství a výrazně se dotáhl na lídra Hänninena, jenž ve Francii bral body alespoň za páté místo, když v samotném závěru soutěže předstihl Francouze Maurina.

žádný příspěvek celý článek »

Petter Solberg vyloučen z Rallye de France

foto

2. října 2011 • 19:40

Norský pilot Petter Solberg, který skončil na letošní Rallye de France na třetím místě v absolutní klasifikaci, byl ze závodu vyloučen, protože váha jeho soutěžního Citroënu DS3 WRC neodpovídala homologaci.

příspěvků: 1 celý článek »

Fotogalerie z Rallye de France od Joaa M. Farii

foto

2. října 2011 • 14:50

Letošní Rallye de France notně zamotala průběh letošního mistrovství světa v automobilových soutěžích. Akce se zúčastnil i náš portugalský spolupracovník Joao M. Faria, jehož fotografie jsme přidávali do galerie průběžně během celého víkendu. Dnes si můžete prohlédnout ucelený přehled jeho uměleckých snímků.

žádný příspěvek celý článek »

Sébastien Ogier vítězem letošní Francouzské rally (+VIDEO)

foto

2. října 2011 • 14:20

Celkovým vítězem letošní dramatické Rallye de France se stal Sébastien Ogier na Citroenu DS3 WRC před Danim Sordem na Mini WRC. Třetí příčku získal Petter Solberg se soukromým Citroenem DS3 WRC následovaný oběma továrními Fiestami WRC Mikko Hirvonena a Jarri-Matti Latvaly, po soutěži však byl norský pilot vyloučen.

žádný příspěvek celý článek »

Honza Černý nedokončil Rally de France

foto

2. října 2011 • 12:00

Česká posádka bojující ve WRC Academy o další body do celkového hodnocení poháru mladých a nadějných soutěžních jezdců, kam byli Češi zařazeni spolu s dalšími pěti posádkami z Pirelli Stars Driver, ve Francii nedokončil soutěž mistrovství světa.

žádný příspěvek celý článek »

Soupeři chybují, Martin Prokop s Janem Tománkem drží třetí místo v SWRC

foto

2. října 2011 • 00:10

Nacvičené chorály oslavující očekávané vítězství Sebastiena Loeba francouzští diváci po poruše motoru jeho Citroenu sice neuplatní, přesto však tisíce Renaultů, Citroenů a Peugeotů naložených fanoušky,bagetami, sýry a bateriemi červeného vína vyrazily ke tratím rychlostních zkoušek. Na těch o body do klasifikace SWRC bojuje i posádka Czech Ford National Teamu Martin Prokop a Jan Tománek.

žádný příspěvek celý článek »

Martin Prokop se prvním dnem Rally de France protrápil

foto

1. října 2011 • 00:30

Už jsme si zvykli, že zprávy přicházející z francouzského Strassbourgu nebývají vždy veselé. Lecjaké příkazy, zákazy a nařízení vzešlé z tamních evropských struktur jsou na denním pořádku. Že by se ale stal i symbolem rallyového trápení, to si čeští motorističtí fanoušci nepředstavovali. Právě v metropoli Alsaska má své centrum Rally de France, další podnik MS v rally

příspěvků: 3 celý článek »

Francouzská rally zatím pro Red Bull Škoda tým se smolným průběhem

foto

30. září 2011 • 21:00

Předposlední soutěž letošního šampionátu SWRC měla v pátek na programu první etapu s osmi rychlostními zkouškami a 148 kilometry. Skvěle do ní odstartovalo vedoucí duo šampionátu Hänninen/Markkula, po druhé zkoušce se dostali do vedení, třetí příčku okupoval Gassner s Wüstenhagen. Pro obě posádky týmu Red Bull Škoda však vystavila stop výtečnému startu do soutěže třetí rychlostní zkouška.

žádný příspěvek celý článek »

Rallye de France - živé přenosy z rychlostních zkoušek (+LINK)

foto

30. září 2011 • 07:00

Letošní ročník Rallye de France si odbude novou premiéru v mistrovství světa. Během soutěže budou mít diváci na internetu možnost poprvé sledovat v přímém přenosu dění na rychlostních zkouškách prostřednictvím WebTV.

žádný příspěvek celý článek »

Shakedown Rallye de France vyhrál Sébastien Loeb

foto

29. září 2011 • 12:30

Aktuální lídr mistrovství světa v automobilových soutěžích Sébastien Loeb vyhrál dnešní shakedown na domácí podnik Rallye de France. Děleným druhým místem na 2.36 km dlouhé asfaltové testovací zkoušce se blýskl Dani Sordo za volantem Mini John Cooperu Works WRC.

příspěvků: 2 celý článek »

toplist