www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 18. května 2024, Svátek má Nataša, zítra Ivo

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MMČR 12 - Rallye Český Krumlov (MMČR)

Vlk jel dva závody na Krumlově

28. května 2012 • 17:00

Posádka V-Group Racing Teamu ve složení Jiří Vlček a Radim Strnad, startující s vozem Peugeot 206 Kit Car, se představila o uplynulém víkendu v rámci Rallye Český Krumlov, kde nakonec dokázala vybojovat druhé místo ve třídě 6.

Jiří Vlček - Radim Strnad (Peugeot 206 Kit Car) - Rallye Český Krumlov 2012

Vlček se Strnadem přijeli do Českého Krumlova natěšeni úspěchem na Kopné, kde obsadili třetí místo mezi všemi dvoukolkami a druhé ve své třídě. Jihočeská soutěž patří mezi oblíbené závody dvojice startující s Peugeotem 206 Kit Car, který se zde objevil v nových týmových barvách.

Páteční rychlostní zkoušky absolvovala česko-moravská posádka v poklidu. Českokrumlovská soutěž patří v rámci MMČR v rally k těm techničtějším a každá chyba znamená buďto znatelnou časovou ztrátu, nebo nucené odstoupení ze soutěže. Po úvodních sedmi rychlostních zkouškách tak Vlčkovi se Strnadem patřilo čtvrté místo ve třídě. „Rallye Český Krumlov je nádhernou soutěží. Zdejší prostředí mám hodně rád a vždy se sem nesmírně těším. Stejné je tomu i u rychlostních zkoušek. Krásné tratě, ale těžké. Je vidět, že už stárneme. Musím se přiznat, že jsem se mezi těmi stromy hodně bál,“ řekl úvodem Jiří Vlček.

Ve druhé etapě přeci jen kladenský jezdec přidal na tempu a postupně se propracoval až na druhé místo ve třídě 6 a na páté mezi dvoukolkami. Nic na tom nezměnil ani dvojí průjezd divácky atraktivní rychlostní zkouškou v okolí Lipna nad Vltavou. „Ve druhé etapě jsme si pěkně zazávodili. Za zády se nám podařilo udržet dvojici startující s dvoulitrovými vozy Renault Clio R3 se kterými startovali Roman Štefan a domácí Jiří Trojan. Výborným krokem pořadatelů bylo zařazení dvojího průjezdu RZ Lipno. Byla tady skvělá divácká atmosféra a i trať této RZ se povedla. Jinak Karkulka fungovala naprosto bez problémů. Tímto bych tak chtěl poděkovat všem mým mechanikům za skvěle odvedenou práci během přípravy a i samotného závodu. S výsledkem jako takovým jsme spokojeni. Na víc jsme tentokrát neměli. Ten strach z poskakujícího vozu mezi stromy byl větší, než dávat plný plyn. Karkulka chtěla jet dopředu, ale tentokrát ji Vlk brzdil. Co mě ale mrzí, je prohra ve druhém závodě,“ shrnul závěr soutěže kladenský jezdec.

Miniduel pro Janotu

Jiří Vlček - Radim Strnad (Peugeot 206 Kit Car) - Rallye Český Krumlov 2012

Českokrumlovská soutěž zažila kromě souboje o body do hodnocení MMČR v rally také jiný duel. Před startem vznikla mezi Miroslavem Janotou, ale hlavně majitelem týmu Ctiradem Hájkem a Jiřím Vlčkem jedna taková sázka. Pokud by byl v cíli soutěže rychlejší Jiří Vlček, musel by Miroslav Janota nasednou do Multicary týmu Hájek Historic Rally Teamu, přijet do Kladna a tam provézt úklid prostorů společnosti V-group s.r.o., která patří do koncesionářské sítě Peugeot ČR. Vyhraje-li Miroslav Janota, pak se posádka žlutého Opelu Kadett stane VIP hosty na lodi Jiřího Vlčka. V ceně výhry je samozřejmostí občerstvení, vč. pitiva. Strašák v podobě úklidu vystrašil Janotu natolik, že se do tohoto minisouboje pustil od samotného začátku soutěže. Na úvodní superspeciálce ale porazil kladenského soupeře pouze o čtyři desetiny. Na dalších šesti měřených úsecích spolu obě posádky sváděly krásné a velmi vyrovnané souboje, a tak v pátek v noci šel spát o něco spokojenější přeci jenom Jiří Vlček.

Kladenský jezdec neměl ale zdaleka vyhráno. Vždyť mezi Vlčkem a Janotou byl rozdíl jediné vteřiny! V podobném duchu se nesl úvod druhé etapy. Na Kohoutu a na Malontech byl o několik vteřin rychlejší Janota. Vlk se ale nechtěl vzdát, a tak bojoval ze všech sil. Bohužel na deváté rychlostní zkoušce probrzdil retardér, skončil mimo trať, obdržel tak půlminutovou penalizaci a především promrhal spoustu drahocenných vteřin v trávě. O vítězi miniduelu bylo téměř rozhodnuto. Ve zbývající sekci si Janota vedení s přehledem udržet a získal tak konečný skalp Jiřího Vlčka.

„Souboj s Mirkem a Lukášem byl vynikající. Bojovali jsme mezi sebou o každou vteřinku. Nakonec Mirek dokázal, že právem patří mezi evropskou špičku mezi historickými vozy. Tímto tak Mirkovi vzkazuji, že loď je natankována a připravena spolu s kapitánem Vlkem ke slíbené plavbě po Vltavě,“ ukončil českokrumlovskou soutěž Jiří Vlček.

Marek Felt
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist