www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 1. května 2024, Svátek má Svátek práce, zítra Zikmund

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MČR-S 12 - Rally Krkonoše (MČR-S)

Další úspěšně dokončená soutěž pro Štolfu s Hawlem

12. června 2012 • 11:20

Třetí soutěží Mistrovství České republiky historických soutěžních vozů byla Rally Krkonoše s centrem v Trutnově. Do rally, která byla také součástí Mistrovství ČR ve sprintrally a Poháru ČR, odstartovalo více jak sto posádek. Na trati bylo připraveno devět rychlostnich zkoušek, které se jely ve čtyřech úsecích.

Jindřich Štolfa - Zdeněk Hawel (Škoda 130 L) - Rally Krkonoše 2012

Další porci bodů a velice kvalitní vystoupení předvedla v Mistrovství ČR historiků posádka Jindřich Štolfa – Zdeněk Hawel. S vozem Škoda 130L, který patří výkonově mezi nejslabší odstartované historické vozy, zajížděli velice solidní časy v absolutním pořadí, když nejvíce se jim dařilo na sedmé erzetě, kde obsadili čtyřiačtyřicáté místo. Přestože se v M ČR historických vozů nesešla příliš početná konkurence, diváky skorodomácí posádka opět svými průjezdy potěšila.

„Soutěž se nám moc líbila, pěkné, ale těžké erzety, ne zbytečně douhé. Mezi posádkami historických vozů, s nimiž jsme byli po celou dobu soutěže v kontaktu, panovala velice přátelská atmosféra,“ sděluje své dojmy spolujezdec Zdeněk Hawel. A dodává: „Naše škodovka má necelých devadesát koní, takže to doháněl Jindra svým jezdeckým uměním, zejména v úsecích z kopce a v technických pasážích. Podvozkově je naše auto velice pěkně postavené, Jindra si pochvaloval i dobrou volbu pneumatik a soutěž jsme odjeli na jedné sadě…“

V jednu chvíli jste se přiblížili „na dostřel“ posádce s BMW 2002 Ti před Vámi, která disponuje zhruba o čtyřicet až padesát koní větším výkonem. „Na předposlední erzetě nás něco nakoplo na šotolinovém úseku a došlo k rozhození geometrie nápravy. Před závěrečnou erzetou náš doprovod, který tvoří Radim Štolfa (syn jezdce) a Jindřich Štolfa (jezdec) geometrii seřídili a my vyrazili do poslední erzety. Bohužel jsme někde prorazili pneumatiku a erzetu jsme dojeli na prázdném kole. Přesto jsme moc spokojeni a těšíme se na další soutěž, kterou by měla být srpnová Rally Pačejov.“

V cíli 6. ročníku Rally Krkonoše to znamenalo vítězství ve třídě D1, třetí místo ve skupině 3 a celkové páté místo mezi historiky. Posádky s vozy BMW jely velmi rychle a nebyla šance na dosažení lepšího výsledku. Tímto umístěním se posádka posunula již do první pětky absolutní pořadí M ČR po třech odjetých soutěžích a na třetí pozici kategorie 3.

Pavel Vydra
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist