www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 17. května 2024, Svátek má Aneta, zítra Nataša

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

ERC 13 - Int. Jänner Rallye

Hermann Neubauer pojede mistrovství Evropy

11. prosince 2012 • 14:00

S jezdci, kteří v posledních dnech oznamují plány startovat v mistrovství Evropy, se roztrhl pytel. Dalším, kdo přibývá do této sestavy, je rakouský mladík Hermann Neubauer.

Hermann Neubauer - André Kachel (Suzuki Swift S1600) - Barum Czech Rally Zlín 2010

Ten má již zkušenosti s projektem Pirelli Shootout, většinou se však objevoval výhradně v domácím šampionátu. Po roční odmlce strávené u týmu Stohl Racing, kde startoval se Subaru Impreza R4, se vrací do dvoukolek. Opět bude startovat se Suzuki Swift S1600, tentokráte ovšem bude prioritou mistrovství Evropy.

„Občas je potřeba udělat krok zpět, aby se člověk mohl posunout dál. Za poslední rok jsem si zvykl na auto s pohonem všech čtyř kol, teď se budu muset přeorientovat zpět na dvoukolku. Samozřejmě, na sněhu je se čtyřkolkou větší zábava, ale doufám, že se dostatečně pobavíme i s dvoukolkou,“ řekl čtyřiadvacetiletý pilot.

Momentální plány rodáka ze St. Michael im Lungau obsahují sedm startů v mistrovství Evropy. „Pro letošní sezónu plánujeme mistrovství Evropy, které obsahuje celkem dvanáct závodů. Začíná doma na Jänner Rallye a obsahuje řadu známých závodů na Korsice, v Belgii nebo Švýcarsku. My určitě začneme na Jänner Rallye a pak uvidíme, jak bude náš kalendář vypadat,“ dodal Hermann Neubauer.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist