www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. dubna 2024, Svátek má Rostislav, zítra Marcela

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

ERC 13 - Sata Rallye Açores

Bruno Magalhaes pojede Portugalsko a Azory

4. dubna 2013 • 20:00

Jeden z nejúspěšnějších portugalských závodníků poslední doby, Bruno Magalhaes, opět navázal spolupráci s Peugeotem Portugal. Již dnes oficiálně potvrdil starty na Rally de Porutgal a Sata Rallye Acores.

Bruno Magalhaes před Rally de Portugal a Sata Rallye Acores 2013

Bruno Magalhaes patřil k závodníkům Peugeot Portugal již delší dobu, před loňskou sezónou však portugalský dealer francouzské značky ukončil podporu motoristického sportu. Sám Magalhaes se pak během sezóny mockrát nesvezl.

I pro letošní rok se dvaatřicetiltý jezdec pokoušel o zajištění rozpočtu na starty v mistrovství Evropy, dosud se mu to však nepodařilo. Až nyní přišlel na pomoc Peugeot Portugal, který se rozhodl podpořit tento soukromý projekt. K němu se posléze přidali i Total a Portugal Telecom.

V dnešní tiskové zprávě byl potvrzen start na světové soutěži Rally de Portugal i dalším dílu mistrovství Evropy. Kromě toho by se měl Bruno Magalhaes představit i na Rally Vinho da Madeira a bojuje i o účast na dvou dalších závodech ME.

Bruno Magalhaes před Rally de Portugal a Sata Rallye Acores 2013

„Zatím máme jisté jenom Portugalsko a Azory, ale jsem v kontaktu s potenciálními partnery a pracujeme i na dalších startech. Mým cílem je zúčastnit se tzv. Zlatého poháru (Taça de Ouro), jehož součástí jsou právě tři nejvýznamnější portugalské závody. Doufám, že se mi podaří zajistit prostředky i na jeden nebo dva další závody mistrovství Evropy,“ řekl Bruno Magalhaes.

Ten bude opět navigován Nuno Rodriguesem da Silvou, když se plánovaný návrat Carlose Magalhaese odkládá kvůli jemu obnovenému angažmá u Daniela Oliveiry. Soutěžní Peugeot 207 S2000 bude opět připravovat italský tým Delta Rally.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist