www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 9. května 2024, Svátek má Ctibor, zítra Blažena

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Rally GB (JWRC)

Na Britské rally povolen start 150 posádkám

3. července 2006 • 10:30

Zatímco v České republice startujících na každé soutěži spíše ubývá, v mistrovství světa je tomu přesně naopak. Například organizátoři Britské rally museli požádat FIA o povolení k navýšení počtu startujících posádek na jejich soutěži.

FIA jim vyhověla na startu posledního podniku seriálu mistrovství světa pro rok 2006 se může objevit až 150 vozů. „Wales Rally GB je nejenom součástí seriálu mistrovství světa, ale také šampionátu Tesco 99 Octane British Rally Championship a Fiesta Sporting Trophy International. Můžeme tak navýšit počet startujících ze 120 až na 150,“ píše se v prohlášení organizátorů Britské rally.

„Navíc chceme vyjít vstříc také amatérským posádkám, takže prvních 40 bude okamžitě přijato a mají jisté, že do rally odstartují. Vloni jsme měli přihlášené dokonce z 18 zemí, včetně Argentiny, Austrálie, Nového Zélandu a Japonska.“

„Navíc letos dostanou jezdci startující ve třídách N1 a A5 slevu 655 Liber. Ostatní amatérští jezdci mají startovné stanoveno na 2100 Liber včetně DPH,“ píše se dále v prohlášení. Přihlášky se začnou přijímat 6. září a uzávěrka je 25 října.

-ric- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist