www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 27. dubna 2024, Svátek má Jaroslav, zítra Vlastislav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Rally GB (JWRC)

Jan Kopecký chce zůstat věrný Fabii WRC

8. prosince 2006 • 11:10

Jan Kopecký, který se letos v seriálu mistrovství světa představil hned na deseti soutěžích prohlásil, že by chtěl zůstat věrný Škodě Fabii WRC i v následující sezóně. Navíc pro něj zatím vypadá vše velmi nadějně, jelikož společnost Škoda Auto uprostřed týdne oznámila, že hodlá podporovat v mistrovství světa právě pouze Kopeckého.

příspěvků: 8 celý článek »

Fotogalerie z Wales Rally GB

8. prosince 2006 • 10:55

Závěrečným podnikem letošního světového šampionátu byla po delší době Wales Rally GB. Jak si vedly nejlepší posádky na náročných šotolinových waleských tratích si můžete prohlédnout na snímcích našeho stálého spolupracovníka Zdeňka Sluky.

žádný příspěvek celý článek »

Guy Wilks je po sezóně zklamaný

7. prosince 2006 • 10:45

Britský mladík Guy Wilks startoval do Britské rally s tím, že se pokusí získat titul mezi juniory. Ještě v polovině sobotní etapy vedl, ale pak přišel technický problém a odstoupení.

žádný příspěvek celý článek »

Wilson jun. ani při třetím startu na RAC příliš nezářil

5. prosince 2006 • 11:30

Protekční synáček šéfa továrního týmu Ford Matthew Wilson nedokázal zazářit ani na své domácí soutěži. Na Wales Rally GB totiž skončil až na dvanácté příčce, když jej dokonce bezpečně porazily všechny až do cíle dojeté Škody Fabie WRC.

příspěvků: 2 celý článek »

Jak se jede s vozem S2000

5. prosince 2006 • 10:25

V poslední době hodně propíranou skutečností je reálný nástup vozů kategorie S2000 do automobilových soutěží. Po Fiatu a Peugeotu se na regulérní soutěži představil také speciál japonské automobilky Toyota. Jak se takový vůz v porovnání s produkčním autem řídí?

příspěvků: 1 celý článek »

Latvala ve Walesu zazářil

5. prosince 2006 • 09:30

Svého životního výsledku dosáhl na Wales Rally GB finský mladík Jari-Matti Latvala. V barvách stýmu Stobart VK M-Sport dokázal ve Fordu Focus RS WRC dosáhnout na vynikající čtvrtou příčku, čímž zakončil jinak ne příliš zářivé působení v soutěžích mistrovství světa.

žádný příspěvek celý článek »

Premiéra Toyoty RunX S2000 v MS dopadla dobře

5. prosince 2006 • 03:00

Premiéra Toyoty RunX S2000 na soutěži mistrovství světa dopadla lépe, než u konkurenčního Fiatu. Zatímco italské Punto S2000 v Turecku příliš nezářilo, RunX S2000 se skotským pilotem Alisterem McRae za volantem zaujalo mnohem více, byť konečný výsledek je stejný.

žádný příspěvek celý článek »

MacHale byl v cíli jen díky systému SuperRally

5. prosince 2006 • 00:40

Poslední soutěž sezóny 2006 Wales Rally GB skončila pro Garetha MacHale zklamáním. Do cíle totiž nedorazil, jelikož odstavil svůj Focus WRC dvě rychlostní zkoušky před cílem. Přitom smůlu měl již v sobotu, kdy nedojel do servisu před super speciálkou.

žádný příspěvek celý článek »

Sezóna skončila...Marc Van Dalen nezapomene

4. prosince 2006 • 12:20

Pro šéfa týmu Kronos Racing Marca Van Dalena zřejmě skončila nejlepší sezóna, jakou kdy se svým týmem zažil a jaká se již asi nikdy nebude opakovat. Navíc jeho pilot Sébastien Loeb získal titul mistra světa a v MS FIA značek skončil druhý, jen těsně za Fordem.

žádný příspěvek celý článek »

Pons i Sordó děkovali týmu Kronos Racing

4. prosince 2006 • 11:15

Ani v posledním podniku sezóny Wales Rally GB sice Kronos Racing Team nedosáhl bez Sébastiena Loeba na vítězství, obě jeho posádky Xevier Pons - Carlos Del Barrio a Dani Sordo - Marc Marti ale dojely na bodovaných pozicích.

žádný příspěvek celý článek »

Petter Solberg byl se třetím místem spokojený

4. prosince 2006 • 10:30

Jezdcům továrního týmu 555 Subaru WRT se nakonec podařilo zakončit sezónu úspěšným vystoupením na Britské rally. Petter Solberg vyhrál několik rychlostních zkoušek a dojel si pro třetí místo. Jeho týmový kolega Chris Atkinson získal tři body za šestou pozici.

žádný příspěvek celý článek »

Jozef Béreš skončil v JWRC šiesty

4. prosince 2006 • 09:35

Dnešná posledná etapa Wales Rally GB mala na programe štyri technické rýchlostné skúšky, ktoré potvrdili výbornú prípravu Jozefa Béreša jr. so spolujazdcom Petrom Starým.

žádný příspěvek celý článek »

Šampiónem Sandell, Prokop uhájil deváté místo

4. prosince 2006 • 09:20

Závěr juniorského šampionátu přinesl neskutečné drama. Do posledních kilometrů Wales Rally GB nebylo jasné, kdo nakonec bude letošním mistrem. Tím se nakonec stal Švéd Patrik Sandell, jenž bral ve Walesu body za páté místo.

žádný příspěvek celý článek »

Manfred Stohl dojel ve Walesu stříbrný!

4. prosince 2006 • 05:00

Rakouský jezdec stáje OMV Peugeot Norway WRT Manfred Stohl zkompletoval společně se svou spolujezdkyní Ilkou Minor nejlepší sezónu ve své bohaté jezdecké kariéře. Na Wales Rally GB dokázal dosáhnout na třetí stupně vítězů v řadě, což stačilo k vybojování celkové čtvrté příčky v mistrovství světa jezdců.

žádný příspěvek celý článek »

Harri Rovanperä získal bod do MS FIA značek

4. prosince 2006 • 01:35

Pro tým Red Bull Škoda skončil rok celkem pozitivním výsledkem, když Harri Rovanperä dokončil Britskou rally na deváté pozici a získal jeden bod do MS FIA značek. I tak ale zůstal tým Škoda v seriálu mistrovství světa mezi všemi týmy poslední.

žádný příspěvek celý článek »

toplist