www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 1. května 2024, Svátek má Svátek práce, zítra Zikmund

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

ME 14 - Int. Jänner Rallye

Kajetan Kajetanowicz pojede mistrovství Evropy

17. prosince 2013 • 12:00

Čtyřnásobný polský šampion Kajetan Kajetanowicz se v nadcházející sezóně nebude soustředit na obhajobu domácího titulu, jeho prioritou budou starty v zahraničí, když se představí v mistrovství Evropy.

Kajetan Kajetanowicz - Jaroslaw Baran (Ford Fiesta R5) - Rally Poland 2013

Polský jezdec, ještě ve službách Subaru, s evropským šampionátem několikrát koketoval, až na pár vyjímečných startů se však ani jednou nepodařilo uskutečnit smysluplnější program.

Razantní změna však nastává po sezóně 2013. Polský olejářský gigant Lotos se rozhodl hrábnout do stojatých vod posledních let a výrazněji změnit propagaci svojí značky. Kromě štědré finanční podpory Rajdu Polski, který se tak mohl vrátit zpět do mistrovství světa, se rozhodl ukončit spolupráci s v poslední době nepříliš úspěšným Michalem Kościuszkem a naopak naplno podpořit Roberta Kubicu a Kajetana Kajetanowicze v mezinárodních seriálech. Bylo jasné, že Kubica pojede mistrovství světa a Kajetanowicz WRC2 nebo ME. Otázkou byla jen značka vozu. I díky možnému konfliktu s další petrolejářskou společností Total padla volba na Ford a v případě Kajetanowicze i na jezdcem preferované mistrovství Evropy.

Kajetan Kajetanowicz se svým obvyklým spolujezdcem Jaroslawem Baranem tak bude startovat v sezóně 2014 v mistrovství Evropy s vozem Ford Fiesta R5, o který se bude starat polská odnož M-Sport, která se v posledních letech starala o vozy JWRC. Prvním startem bude již nadcházjící Jänner Rallye.

„Je to neskutečný pocit - právě jsme dokončili sezónu 2013, posbírali jsme všechny poháry a za chvíli už budu zase zpátky v závodním autě. Vloni po Jänneru jsem řekl, že jsme připraveni na nové výzvy. Většinou se má slova stanou skutečností a to se může stát jedině díky partnerům, kteří podporují náš Lotos Rally Team. Nyní začíná nová kapitola mojí kariéry, přesto mám v hlavě ještě spoustu lidí, se kterými jsem v posledních sezónách spolupracoval a bez jejichž pomoci bych nedosáhl skvělých výsledků. Každopádně, nadcházející sezóna bude určitě skvělá, ale také hodně intenzivní. Hodně se na to těším,“ řekl Kajetan Kajetanowicz.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist