www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 2. května 2024, Svátek má Zikmund, zítra Alexej

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

ME 14 - Int. Jänner Rallye

Robert Consani přesedá z Renaultu do Peugeotu

20. prosince 2013 • 10:00

Robert Consani byl v posledních letech neodmyslitelně spjatý s vozy značky Renault. To se od nadcházející sezóny změní, francouzský jezdec totiž přestupuje do silnějšího soutěžního speciálu Peugeot 207 S2000.

Robert Consani - design 2014

Consani úspěšně soutěžil v Clio R3 Cupu jak na francouzské půdě, tak i v jeho mezinárodní edici. Stal se jedním z mála pilotů, kteří osedlali Renault Megane RS a byl také jedním z mála, kteří s tímto autem dokázali zajet slušné výsledky. I díky tomu si vysloužil post továrního jezdce Renault Sport, po nepříliš vydařené sezóně 2013 však vzájemná spolupráce končí.

„Všechno jednou končí. Naše fantastická čtyřletá spolupráce s Renault Sportem se nachýlila ke konci, je na čase jít dál a hledat nové výzvy. Od italského týmu Delta Rally přišla tato nová výzva. Team manager Riccardo Cappato mi dal výbornou nabídku, která se nedala odmítnout. Od nynějška tedy budu startovat za volantem Peugeotu 207 S2000,“ řekl Robert Consani.

Robert Consani - Barum Czech Rally Zlín 2012

Ten se představí s mladým Vincentem Landaisem, se kterým startoval již na závěr uplynulé sezóny. „Nadcházející ročník začneme hned na začátku roku, když se zúčastníme Jänner Rallye. Jsem rád, že můžu být na startu další sezóny mistrovství Evropy. Rád bych startoval i na dalších závodech, vše se ale bude odvíjet od finančních prostředků, které se nám podaří sehnat. Samozřejmě, že jsou v kalendáři podniky, na kterých se budeme chtít určitě představit. Například na Barum Rally bychom měli startovat popáté a doufám, že tam budeme schopni zajet skvělý výsledek,“ naznačil plány na sezónu jednatřicetiletý pilot.

A s jakými cíli odjíždí posádka Consani-Landais do severního Rakouska? „Bude to pro mě hodně obtížné, protože neznám ani auto, ani jízdu na soutěži na sněhu, ani nové pneumatiky. Proto bude mým prvořadým cílem na Jänner Rallye udržet se na cestě a dojet až do cíle. Jedeme se hlavně učit a postupně během sezóny bychom rádi zrychlovali,“ řekl Consani.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist