www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 15. května 2024, Svátek má Žofie, zítra Přemysl

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 14 - Rally Italia Sardegna

Hayden Paddon dalším jezdcem Hyundai

26. února 2014 • 21:35

Nováček v kolotoči mistrovství světa, korejsko-německý tým Hyundai, za pochodu vyvíjí nejen svůj speciál i20 WRC, ale také sestavu svých jezdců. K dosavadnímu kvartetu Neuville – Sordo – Hänninen – Atkinson nyní přibývá další zástupce z jižní polokoule: Novozélanďan Hayden Paddon.

Hayden PaddonHayden Paddon
Šestadvacetiletý jezdec ve spolupraci s týmem Hyundai Motorsport N letos absolvuje sedm soutěží, první na programu je italská Rally Sardinia, program obsahuje také Rally Australia. Z dostupných informací vyplývá, že pravděpodobně půjde o privátní projekt s výraznou tovární podporou Hyundaie. Design vozu by měl být zveřejněn v následujících dnech. Přestože Hyundai zatím kromě Mexika a Portugalska neodhalil sestavy na jednotlivé podniky, z nového angažmá Paddona lze odhadovat, že se na některých podnicích ukážou až čtyři speciály i20WRC.

Hayden Paddon patří i přes svůj nízký věk k současné špičce novozélandské scény, výraznou stopu ale zanechal také v mistrovství světa – předloni byl jedním z favoritů SWRC, kvůli dvěma výpadkům po technických problémech ale skončil až čtvrtý, mnohem lepší pro něj byl ročník 2011, kdy Paddon celkově vyhrál produkční seriál PWRC.

-hof- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist