www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 4. května 2024, Svátek má Květoslav, zítra Klaudie

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 14 - Neste Oil Rally Finland

1000 jezer - Pódium pro Krise Meekeho

4. srpna 2014 • 11:00

Kris Meeke a Paul Nagle pokračovali v sérii pozoruhodných výkonů na Rally Finsko a vybojovali třetí příčku s jejich DS3 WRC. Citroen Total Abu Dhabi World Rally Team si díky tomu upevnil druhou pozici v mistrovství světa v rally - Poháru konstruktérů. Další zastávkou v kalendáři světového šampionátu bude ADAC Rallye Německo na asfaltu 21. - 24. srpna.

Kris Meeke - Paul Nagle (Citroën DS3 WRC) - Neste Oil Rally Finland 2014

Krátká, ale náročná nedělní etapa Rally Finsko zaznamenala třetí pozici pro Krise Meekeho a Paula Nagleho. Kris si pozici mezi nejlepšími třemi udržel po celý průběh soutěže a udržel si náskok na Ruuhimäkiho a Myhinpääa, aby tak zaznamenal po Monte Carlu a Argentině už třetí podium sezony 2014. Dosahoval průměrné rychlosti kolem 132 km za hodinu. K 14 bodům za umístění si Angličan připsal ještě jeden bod navíc za třetí čas na závěrečné Power Stage.

První vítězství v seriálu FIA Junior WRC si připsal na DS3 R3 Slovák Martin Kočí. Vedl od startu do cíle a vyhrál před Francouzem Quentinem Giordanem a Molly Taylorovou, Australankou, která jako první žena obsadila pozici na stupních vítězů v této kategorii.

Za necelé tři týdny čeká posádky nová položka v itineráři mistrovství světa. Opět se vrátí k asfaltovému povrchu na ADAC Rally Německo 21. -24. srpna, což bude osmý podnik sezony.

Kris Meeke: „Tohle podium je mnohem více speciální než ta ostatní. Po dva dny jsme byli v těsném kontaktu s čelem závodu. Pak jsme si chtěli pozici udržet, ale i tak jsme skončili za vítězem o necelou minutu. Je mi jasné, že ještě musíme pořádně zapracovat, než budeme moci pomýšlet na boj o vítězství. Ale zatím jsem šťastný za tohle třetí místo a zkušenosti, které jsem nasbíral pro další starty. Příští rok bych mohl bojovat ještě lépe!“

Marek Nawarecki (Citroen Racing, zástupce šéfa): „Toto podium zakončilo pěknou kampaň Citroënu poté, co Mads Ostberg vyhrál Helsinky Rally Battle. To bylo pro náš tým velmi důležité a Kris pak odvedl nádherný výkon, kombinaci vyrovnanosti a rychlosti. Podařilo se mu zužitkovat maximum zkušeností získaných v roce 2013 při testování před rally. Zbytek sezony tak pro Citroën vypadá velice slibně. Všechno, co jsme udělali, směřovalo k této události.“

Citroën Racing
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
04.08.2014 14:13
ajaj
Těch perel, nad nimiž oko zapláče, je tam víc: "Tohle podium je mnohem více speciální než ta ostatní." :-(
04.08.2014 13:48
Mirekfric
Meekeho... to zní naprosto strašně.
toplist