www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 25. dubna 2024, Svátek má Marek, zítra Oto

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 14 - Neste Oil Rally Finland

Martin Prokop Rally Finland nedokončil

foto

7. srpna 2014 • 08:00

Měl to být parádní start do druhé poloviny sezony po prázdninové pauze, čtyři soutěžní dny a 360 ostrých kilometrů ve finských lesích. Místo toho ale další letošní nedokončená soutěž a kupa starostí k tomu. Jipocar Czech National Team v čele s pilotem Fordu Fiesty RS WRC Martinem Prokopem má již druhý rok po sobě na Finskou rally smůlu a po havárii během odpoledne druhého soutěžního dne byl nucen soutěž pro neopravitelné poškození vozu opustit.

žádný příspěvek celý článek »

Fotogalerie z Neste Oil Rally Finland od André Lavadinha

foto

5. srpna 2014 • 16:00

Po krátké letní přestávce pokračoval seriál mistrovství světa v automobilových soutěžích o uplynulém víkendu na severu Evropy. Na tradiční rychlé šotolinové rychlostní zkoušky Neste Oil Rally Finland se vydal i náš stálý redakční spolupracovník André Lavadinho, jehož snímky z této soutěže si dnes můžete prohlédnout.

žádný příspěvek celý článek »

Craig Breen doufá, že se do Barumky uzdraví

foto

5. srpna 2014 • 14:30

Přestože se irský jezdec Craig Breen letos soustředí výhradně na seriál mistrovství Evropy, odskočil si do Finska na závod mistrovství světa. Tvrdý dopad na jednom z četných horizontů mu však způsobil závažné zdravotní problémy.

žádný příspěvek celý článek »

Martin Koči ovládl Finsko

foto

5. srpna 2014 • 12:00

Stylem start - cíl si vítězství na Rally Finsko zajistil Slovák Martin Koči a připsal si první titul ve FIA Junior WRC. Francouz Quentin Giordano a Australanka Molly Taylorová doplnili stupně na pódiu nejrychlejší rally sezony. Stéphane Lefebvre sice dojel osmý, nicméně dál vede průběžné pořadí juniorského šampionátu po třech podnicích.

žádný příspěvek celý článek »

1000 jezer - Pódium pro Krise Meekeho

foto

4. srpna 2014 • 11:00

Kris Meeke a Paul Nagle pokračovali v sérii pozoruhodných výkonů na Rally Finsko a vybojovali třetí příčku s jejich DS3 WRC. Citroen Total Abu Dhabi World Rally Team si díky tomu upevnil druhou pozici v mistrovství světa v rally - Poháru konstruktérů. Další zastávkou v kalendáři světového šampionátu bude ADAC Rallye Německo na asfaltu 21. - 24. srpna.

příspěvků: 2 celý článek »

Latvala zaslouženým vítězem Finské rally

foto

3. srpna 2014 • 14:15

Do posledního dne letošní Neste Oil Rally Finland nastupoval z pozice lídra Jarri-Matti Latvala s náskokem pouhých 3.4 sekundy na Sebastiena Ogiera. Tentokrát se ale finskému jezdci podařilo ve vypjatém souboji s týmovým kolegou z Volkswagenu udržet nervy na uzdě a na domácí půdě zvítězil rozdílem 3.6 vteřiny.

žádný příspěvek celý článek »

Shakedown na Neste Oil Rally Finland vyhrál Latvala

foto

31. července 2014 • 14:00

Obdobně jako na poslední soutěži před letní přestávkou v Polsku, také na nadcházející Neste Oil Rally Finland vyhrál shakedown tovární jezdec Volkswagenu Jari-Matti Latvala. Na pomyslné stupně vítězů jej doprovodili další seveřané Mads Ostberg a Andreas Mikkelsen.

žádný příspěvek celý článek »

WRC vstupuje do druhé poloviny sezony

foto

29. července 2014 • 08:00

Citroën Total Abu Dhabi World Rally Team vstupuje do druhé poloviny sezony 2014 na Rally Finsko. Skandinávce Madse Ostberga a Jonase Anderssona a Brity Krise Meekeho a Paula Nagleho na Citroënech DS3 WRC čeká nejrychlejší soutěž celého šampionátu WRC.

žádný příspěvek celý článek »

Seznam přihlášených posádek na Neste Oil Rally Finland

foto

5. července 2014 • 10:00

Celkem 16 vozů kategorie WRC můžeme nalézt na seznamu přihlášených posádek na další podnik mistrovství světa v automobilových soutěžích, Neste Oil Rally Finland, který se pojede na tradičních tratích v okolí Jyväskylä po letní přestávce na začátku srpna.

žádný příspěvek celý článek »

toplist