www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 9. května 2024, Svátek má Ctibor, zítra Blažena

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Rally GB (JWRC)

Britská rally s novými cenami na počest Burnse a Parka

11. září 2006 • 01:00

Organizátoři Britské rally se rozhodli, že na počest zesnulých Richarda Burnse a Michaela Parka udělí dvě ceny mladým jezdcům a spolujezdcům, včetně peněžité prémie 1000 liber, kteří se na Britské rally umístí nejlépe.

Tito mladíci musí splnit následující kritéria:

Musí být narozeni po 1. lednu 1981, vlastnit britský nebo irský pas, dále jezdeckou licenci od Motor Sports Association, ale nesmí to být jezdci s prioritou 1 ani 2.

Jedna cena se bude nazývat Richard Burns Trophy a bude pro nejlepšího jezdce a druhá pak Michael Park Trophy a bude pro nejlepšího spolujezdce. U ceny Michaela Parka platí stejná kritéria jako u Burns Trophy, jen s tou výjimkou, že ani jezdec v této posádce nesmí mít prioritu 1 nebo 2.

Robert Reid, který byl dlouholetým spolujezdcem Richarda Burnse, řekl: „Organizátoři Britské rally chtěli udělat něco, čím by si připomněli Richarda i Michaela. Už předtím měli bezejmennou trofej pro mladé jezdce a teď k tomu udělali to samé i pro spolujezdce. Obě pak pojmenovali na počest Richarda Burnse a Michaela Parka.“

Organizátoři Wales Rally GB dále řekli, že se zvýšením počtu startujících ze 120 na 150 garantují prvním čtyřiceti přihlášeným amatérským posádkám nejen jistotu startu, ale také nižší startovné.

-ric- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist