www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 5. května 2024, Svátek má Klaudie, zítra Radoslav

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MMČR 06 - XVII. Horácká Rally Třebíč

Horácká rally může rozhodnout. Ale nemusí!

14. září 2006 • 01:00

Letošní nesmírně dramatický 4. ročník Škoda Fabia Rallye má před sebou předposlední díl - Horáckou Rally Třebíč. Tato soutěž může - ale nemusí - zodpovědět většinu otazníků poháru identických fábií.

„Tak neuvěřitelnou vyrovnanost jako letos Fabia Cup nepamatuje. Třebíč může leccos napovědět, ale vzhledem k minimálním rozdílům mezi 1. až 5. místem se pojede naplno nejen v Třebíči, ale dramatický a napínavý závod nás čeká určitě i v Příbrami,“ přemýšlí promotér seriálu ing. Miroslav Levora z firmy Auto Power a připomíná, že na startu se ve fábii opět objeví opět nestor automobilového sportu František Markvart.

„Po finančních potížích se dokázal znovu vzchopit a hodlá ještě využít možnost otestovat si důkladně jízdní vlastnosti vozu. František Markvart by rád příští sezónu odjel v poháru celou,“ dodává promotér.

Naopak ve startovní listině chybějí tradiční účastníci letošního poháru - Dušan Lešanský pro letošek sezónu ukončil a Libor Šašek se po havárii při Barum Rally natolik finančně vyčerpal, že boj o 2. a 3. místo musí přenechat svým konkurentům. „Šaškova spolujezdce Stanislava Viktoru si do Třebíče ´vypůjčil´ Sedláček, protože jeho tradiční navigátor Vorel je pracovně natolik zaneprázdněn, že mu na soutěžení momentálně nezbývá čas. S jednou volnou pohárovou fábií pojede nováček Petr Křížek, který zvažuje účast ve Škoda Fabia Rallye Cupu 2007,“ vypočítává ing. Levora další novinky ve startovní listině.

Pokud Sedláček v Třebíči vyhraje, celkové prvenství a cenu - vůz Škoda Fabia RS – mu už nikdo nesebere. O držitelích dalších odměn - prémiích 200 000 a 100 000 Kč – se bude při neúčasti Šaška rozhodovat mezi Levorou, Vokálem a Skotem Mitchellem. Horácká rally 2006 startuje v pátek 15. září ve 14.30, celkem čeká na 64 přihlášených posádek (z toho 14 ve třídě A5) 207 měřených kilometrů ve 20 rychlostních zkouškách. Výsledky předposlední letošní soutěže Škoda Fabia Rallye Cupu budeme znát v sobotu 16. září kolem 18. hodiny.

Startovní čísla posádek Fabia Cupu při Horácké rally:

52 Josef Sedláček - Stanislav Viktora (DEFRS Rally Team)

53 Mirek Levora - Martin Pech (Auto Power)

54 Bobby Mitchell - Robie Durant (JŠ Racing)

56 František Markvart - Pavla Třebínová (František Markvart)

57 Lubomír Vokál - Ondřej Novák (Lubomír Vokál)

Pořadí po šesti soutěžích:

1. Josef Sedláček, Roman Vorel 101 bodů

2. Mirek Levora, Martin Pech 84

3. Lubomír Vokál, Ondřej Novák 61

4. Libor Šašek, Stanislav Viktora 60

5. Bobby Mitchell, Nick Cadwallader 58

6. Dušan Lešanský, Mojmír Sláma 36

Zdeněk Hůrka
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist