www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 25. dubna 2024, Svátek má Marek, zítra Oto

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MMČR 06 - XVII. Horácká Rally Třebíč

Čtvrtý ročník Fabia Cupu vyhrál Josef Sedláček

20. září 2006 • 13:20

Josef Sedláček dokázal obhájit loňské absolutní vítězství ve Škoda Fabia Rallye Cupu! Stačilo mu k tomu čtvrté místo na Horácké Rally Třebíč a před poslední soutěží v Příbrami je jasné, že celkové prvenství mu už nikdo nesebere.

Dokonce ani v případě výhry a zisku 20 bodů druhého Mirka Levory nebude Sedláčkova pozice ohrožena – přestože rozdíl mezi prvními dvěma jezdci je jen 15 bodů. Po skončení Fabia Cupu se totiž nejhorší výsledek každého jezdce škrtá – zatímco Sedláčkovi se symbolicky škrtne nula, protože do Příbrami se už nechystá, Levora přijde o šest bodů – a tak Sedláčkovi jeden bod k dobru zůstane.

Tyhle početní šachy zjistil samotný Sedláček až dlouho po projetí cílem Horácké rally. „Jsme samozřejmě spokojení a moc rádi, že se nám podařilo titul ve Fabia Cupu obhájit,“ vyprávěl šťastný vítěz. Zpočátku se ale vztekal nad smůlou, která ho v Třebíči postihla na 16. rychlostní zkoušce. „Na startu zkoušky nám praskla benzinová hadička a nemohli jsme nahodit motor. Odjeli jsme z kopečka asi 50 metrů a pak devět minut opravovali. Kdyby k závadě došlo jen o minutu dřív, přijeli bychom sice pozdě na start zkoušky a dostali penalizaci, ale ta by byla mnohem nižší, zhruba minutu a půl,“ počítal Sedláček sekundy.

„Jeli jsme od začátku v pohodě. Vedli jsme bezpečně Fabia Cup a přetahovali se s Achsem na mnohem výkonnějším voze i o vedení ve třídě A5. Také noční zkoušky nám pomohli, ve tmě jezdím docela rád. Druhý den už naše auto nestačilo, ale až do té 16. zkoušky jsme měli ve Fabia Cupu pořád solidní náskok,“ dodal Josef Sedláček, který se stal prvním jezdcem historie poháru identických fábií, který celkové vítězství zopakoval.

V cíli Horácké rally skončil druhý Lubomír Vokál: „Začali jsme špatně, hned na první rychlostní zkoušce se nám otevřela kapota, rozbili jsme čelní sklo a hodně ztratili. Pak už jsme jeli celkem v pohodě, i když problémy se nám nevyhýbaly - měli jsme dva defekty, upadl nám motor. Ale důležité bylo dojet... Celkové druhé místo je kvůli systému super rally už ztraceno, o tom zda budeme třetí my nebo Skot Mitchell se rozhodne v Příbrami - kdo z nás dvou tam bude lepší, ten třetí místo vybojuje.“

Celkově druhé místo má na dosah Mirek Levora: „Do Třebíče jsme se moc těšili, ale už druhou soutěž po sobě nás zklamala technika. Jeli jsme celou sobotu jen na tři a půl válce, ztráceli výkon a chtěli dokonce odstoupit, ale nakonec jsme skončili třetí. Mrzelo mě ale, že jsme se nemohli poměřovat se stále se lepšícím Mitchellem. Chtěl bych poblahopřát Sedláčkovi k celkovému vítězství a poděkovat celému svému týmu za odvedenou práci. Druhé místo v celkovém pořadí ještě nemám jisté. Stačí, když v Příbrami dojedeme do cíle, ale to není můj styl, budu se i tam prát o vítězství.“

Pořadí po sedmi soutěžích:

1. Josef Sedláček, Roman Vorel 111 bodů

2. Mirek Levora, Martin Pech 96

3. Bobby Mitchell, Nick Cadwallader 78

4. Lubomír Vokál, Ondřej Novák 76

5. Libor Šašek, Stanislav Viktora 60

6. Dušan Lešanský, Mojmír Sláma 36

7. František Markvart, Pavla Třebínová 8

Výsledky Fabia Cupu při Horácké Rallye:

1. Bobby Mitchell, Robie Durant

2. Lubomír Vokál, Ondřej Novák

3. Mirek Levora, Martin Pech

4. Josef Sedláček, Stanislav Viktora

5. František Markvart, Pavla Třebínová

Zdeněk Hůrka
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist