www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. dubna 2024, Svátek má Rostislav, zítra Marcela

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MMČR 06 - XVII. Horácká Rally Třebíč

Smolný víkend Miroslava Jandíka

21. září 2006 • 02:30

Posádka týmu Matador Sport Miroslav Jandík - Radim Chrastecký sahala podle očekávání po medaili i na předposlední soutěži seriálu MMČR. Vinou problémů s turbodmychadlem a defektu pneumatiky se však nakonec musela spokojit až s osmou příčkou celkového pořadí a šestou v kategorii produkčních vozů.

Na Horácké rally letos vrcholila bitva o nejvyšší příčky mezinárodního českého šampionátu. Václav Pech potvrdil svoji suverenitu a obhájil mistrovský titul, o další místa na stupních vítězů se však bude bojovat až do finálové soutěže v Příbrami. Mezi kandidáty na přední umístění se počítá díky spolehlivým výkonům i Miroslav Jandík. Proti svým soupeřům měl v Třebíči kromě starší techniky ještě jednu nevýhodu. Poslední dva ročníky na rychlé třebíčské trati vynechal.

Ačkoliv zlínský jezdec počítal s umístěním do pátého místa, první etapa se vyvíjela nadmíru slibně. Připomenul si své dřívější soupeření s veteránem Václavem Arazimem a urputně s ním bojoval o stříbrnou pozici. Před posledním pátečním měřeným úsekem byl mezi oběma zkušenými piloty pouze sekundový rozdíl a početní diváci se těšili na sobotní pokračování napínavé bitvy. Třicetiletého Jandíka však postihla smůla, vinou poruchy turba ztratil minutu a propadl se na konec první desítky.

Druhý den se pokoušel vybojovat co největší počet mistrovských bodů, které pro konečné účtování nutně potřebuje. Třetí zářijový víkend však byl pro posádku týmu Matador Sport smolný. Do hry opět vstoupila vyšší moc a defekt předního kola znamenal znovu pád zpět. Jeho největší soupeři Trojan, Štajf a Arazim naopak slavili úspěch a tak výsledky bohužel znamenaly i pokles v průběžné tabulce mistrovství.

„Pneumatiky Matador se opět osvědčily, ale s umístěním a hlavně se získanými body moc spokojení nejsme. Viděli jsme se do páté příčky. V sobotních rychlostních testech jsme se snažili ztrátu po problémech s turbem dohonit , ale v závěru nás přibrzdil defekt. Nezbývá nám než se pokusit o co nejlepší výsledek v Příbrami,“ konstatoval Jandík, který má stále šanci na jednu z medailí.

Zdeněk Weiser
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist