www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 25. dubna 2024, Svátek má Marek, zítra Oto

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MMČR 06 - XVII. Horácká Rally Třebíč

Sparrow Racing Team kraloval skupině N i v Třebíči

21. září 2006 • 09:50

Předposledním podnikem pokračovalo o uplynulém víkendu mezinárodní mistrovství České republiky v automobilových soutěžích. Horácké Rally s centrem v Třebíči se zúčastnil také zlínský tým Sparrow Racing, který na Vysočině nasadil tři vozy Honda Civic VTI ve třídě N2. Na startu se za volantem enkového vozu neobjevil již jistý mistr ve skupině N i vítěz třídy N2 Jaromír Tarabus, který dal přednost získávání zkušeností s novým vozem. I přesto neustoupil Sparrow Racing ze svého kralování v těchto třídách a i z Třebíče si odvezl několik stupňů vítězů.

Jeden z životních výkonů zde určitě předvedl mladý Jiří Pertlíček. Společně s Radimem Oravou suverénně kralovali třídě N2 a díky výtečnému času na poslední rychlostní zkoušce dokonce dokázali zvítězit v klasifikaci skupiny N, když druhého Egona Smékala na mnohem výkonnější Hondě Civic Type R porazili v součtu o pouhou půlvteřinu! Za zmínku také stojí, že to znamenalo sedmnáctou příčku v absolutní klasifikaci.

Neméně dobře si vedli také Patrik Hlach s Veronikou Matušovou. Přestože na jedné z rychlostních zkoušek nedobrzdili jedno z odbočení a trefili zeď, což naštěstí odnesl jen ulomený přední nárazník, dokázali vybojovat třetí místo ve skupině N a stříbro v rámci třídy N2, což je dosavadním nejlepším výsledkem Patrika Hlacha za volantem Hondy.

Třetí Hondu řídil Petr Kunovský, který do Civica VTI usedl podruhé v krátkém čase po premiéře na Barum Rally Zlín. Na rozdíl od týmových kolegů se mu však příliš nedařilo. Na páté rychlostní zkoušce poslal společně s Danielem Janalíkem svůj vůz přes střechu. Kromě pomuchlané karoserie byla poškozena i světelná rampa, jedno přední světlo a vyhlé pravé zadní rameno. Zbývající tři noční rychlostní zkoušky tak Kunovský s Janalíkem absolvovali téměř potmě. Během nočního servisu se vše povedlo dát do správného stavu a Petr Kunovský si mohl dojet pro bronzovou příčku v rámci třídy N2.

Tomáš Hrabec
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist