www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 2. května 2024, Svátek má Zikmund, zítra Alexej

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Cyprus Rally (PCWRC)

Pons i Sordó v cíli jen díky SuperRally

25. září 2006 • 01:00

Přestože se Xavieru Ponsovi po celý víkend smůla vyhýbala a jeho Xsara WRC fungovala velmi dobře, nakonec díky porouchaným transmisím do cíle Kyperské rally nedojel.

Pouze s pomocí systému SuperRally tak dokončili náročnou soutěž na sedmé pozici, když o šestou je připravil Henning Solberg a pětiminutová penalizace za nedokončení RZ 22.

Ani druhý jezdec týmu Kronos Racing Dani Sordó nedopadl nejlépe, když v nedělní etapě havaroval. Stalo se tomu na super speciální rychlostní zkoušce, ve které navíc o nic nešlo. Jistě tak měl svým šéfům v týmu Citroën co vysvětlovat.

„Stále jsem se nemohl dostat do dobrého rytmu,“ řekl na svou obhajobu Španěl. „Byl jsem na startu super speciálky nabuzený, že se jede po asfaltu, ale neuvědomil jsem si, že mám šotolinové pneumatiky. Když jsem se rozjel a začal brzdit, tak mi chyběla přilnavost a už se s tím nedalo nic dělat.“

-ric- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
25.09.2006 10:14
Ricardo - moderátor
Protest Kronosu o tom, že Sordó nevěděl,že SS ve městě se nebude měřit, byl zamítnut. Delegát FIA to totiž před startem RZ 20 osobně oznámil spolujezdci Marc Martímu, takže bylo na něm, aby to Sordovi řekl.
toplist