www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 19. dubna 2024, Svátek má Rostislav, zítra Marcela

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Cyprus Rally (PCWRC)

Toni Gardemeister nemá plány ani finance...

6. října 2006 • 02:00

Finský pilot Toni Gardemeister se nechal slyšet, že je spokojený s pátým místem, kterého dosáhl před dvěma týdny na Kyperské rally. Přestože se mu vstup do soutěže s Xsarou WRC příliš nepovedl, nakonec se dokázal v průběhu soboty a neděle propracovat kupředu. "Měli jsme problémy hned první den ráno," řekl Gardemeister.

příspěvků: 2 celý článek »

Fotogalerie z Rally Cyprus

4. října 2006 • 05:00

Zatím posledním podnikem letošního světového šampionátu v automobilových soutěžích byla extrémně rozbitá Kyperská soutěž. Zřejmě poslední představení Rally Cyprus v mistrovství světa si můžete připomenout ve více než osmdesátce fotografií.

příspěvků: 1 celý článek »

Henning Solberg potrestán za kolečka

27. září 2006 • 03:00

Krátce po startu městské superspeciální rychlostní zkoušky na letošní Kyperské rally potěšil norský pilot Henning Solberg početné davy fanoušků populárním kolečkem. FIA se však rozhodla jej následně za tento "neukázněný čin" pokutovat.

příspěvků: 7 celý článek »

Loeb má na kontě letos už osm vítězství

27. září 2006 • 02:00

Jezdec týmu Kronos Racing Sébastien Loeb dosáhl na Kypru svého letošního osmého vítězství a začíná se tak přibližovat rekordu, kterého dosáhl vloni – tehdy vyhrál celkem deset soutěží seriálu mistrovství světa.

žádný příspěvek celý článek »

Proč to Sordó udělal?

27. září 2006 • 01:00

Takovou otázku si kladou až do dnešního dne nejenom jeho fanoušci, ale především celé vedení týmu Kronos Racing. Dani totiž na super speciální zkoušce havaroval a nemohl dojet do cíle pro bod do MS FIA značek, o který jej připravil Matthew Wilson.

příspěvků: 6 celý článek »

Marc van Dalen tvrdě kritizoval Sorda

26. září 2006 • 11:55

Šéf týmu Kronos Racing Marc van Dalen ostře kritizoval Sorda poté, co havaroval na super speciální rychlostní zkoušce v ulicích Limasolu. Nejhorší na celé věci ale je, že se test nezapočítával do celkového času rally.

příspěvků: 1 celý článek »

Manfred Stohl si přivezl vlastní vlajku

26. září 2006 • 09:45

V minulém roce skončil na Kyperské rally na stupních vítězů Manfred Stohl. Také letos k tomu měl velmi blízko, když dojel nakonec na čtvrtém místě. Přesto, že se snažil Hirvonena dostihnout, nakonec se mu to nepodařilo.

příspěvků: 1 celý článek »

Kyperská rally - Ne všechno se povedlo...

26. září 2006 • 08:45

Přestože se na Kyperské rally na oko vše podařilo na jedničku, přeci jen se vyskytlo hned několik velmi zásadních problémů. Nejvíce si na to postěžoval v cíli sobotní etapy Marcus Grönholm.

příspěvků: 3 celý článek »

Marcus Grönholm je zklamaný, ale bude bojovat

26. září 2006 • 08:30

Finský pilot v cíli Kyperské rally přiznal, že je zklamaný z toho, že prohrál již druhý souboj v řadě se Sébastienem Loebem. Doplnil ale, že i kdyby neudělal onu chybu na RZ 14, když ztratil hodinami asi 9 vteřin, přesto by jej Loeb porazil.

příspěvků: 1 celý článek »

Kronos se svým protestem neuspěl, Sordó bez bodu

25. září 2006 • 10:20

Protest Kronosu o tom, že Sordó nevěděl, že SS ve městě se nebude měřit, byl zamítnut. Delegát FIA to totiž před startem RZ 20 osobně oznámil spolujezdci Marcu Martímu, takže bylo na něm, aby to Sordovi řekl. Kde tedy komunikace vázla, je nyní naprosto jasné.

žádný příspěvek celý článek »

Matthew Wilson získal bod do MS FIA značek

25. září 2006 • 09:35

Mladý britský jezdec Matthew Wilson nakonec dojel do cíle náročné Kyperské rally a navíc získal pro svůj tým bod do MS FIA značek. Jeho týmový kolega Luis Perez Companc proťal cílovou fotobuňku na celkové patnácté pozici.

příspěvků: 1 celý článek »

Loeb a Elena vyhráli další souboj...

25. září 2006 • 03:00

Sébastien Loeb dokázal na Kypru vybojovat své již osmadvacáté vítězství v seriálu mistrovství světa a postupně se tak vzdaluje Carlosu Sainzovi, který má na svém kontě úspěchů 26. Navíc Francouz vyhrál Kyperskou rally znovu po velkém souboji s Marcusem Grönholmem. Fin tak prohrál již druhý souboj v řadě.

žádný příspěvek celý článek »

Kyperská šotolina týmu OMV evidentně svědčí

25. září 2006 • 02:00

Po loňském výtečném druhém místě Manfreda Stohla dokázal tento rakouský jezdec, stejně jako Nor Henning Solberg, že jejich týmu OMV Peugeot Norway World Rally Team, jakožto i vozům Peugeot 307 WRC, extrémně rozbité kyperské šotolinové rychlostní zkoušky svědčí.

žádný příspěvek celý článek »

Pons i Sordó v cíli jen díky SuperRally

25. září 2006 • 01:00

Přestože se Xavieru Ponsovi po celý víkend smůla vyhýbala a jeho Xsara WRC fungovala velmi dobře, nakonec díky porouchaným transmisím do cíle Kyperské rally nedojel. Pouze s pomocí systému SuperRally tak dokončili náročnou soutěž na sedmé pozici, když o šestou je připravil Henning Solberg a pětiminutová penalizace za nedokončení RZ 22.

příspěvků: 1 celý článek »

Tým Subaru poslední den jen testoval

25. září 2006 • 00:30

Ani na Kypru se továrnímu týmu 555 Subaru WRT příliš nedařilo a oba jeho jezdci dokončili soutěž s velkou ztrátou. Petter Solberg nakonec dojel po kolizi s kamenem v posledním testu na osmé pozici a Chris Atkinson po solidním výkonu proťal cílovou pásku jako devátý. Oba tak bodovali do MS FIA značek.

žádný příspěvek celý článek »

toplist