www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 2. května 2024, Svátek má Zikmund, zítra Alexej

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Cyprus Rally (PCWRC)

Loeb a Elena vyhráli další souboj...

25. září 2006 • 03:00

Sébastien Loeb dokázal na Kypru vybojovat své již osmadvacáté vítězství v seriálu mistrovství světa a postupně se tak vzdaluje Carlosu Sainzovi, který má na svém kontě úspěchů 26. Navíc Francouz vyhrál Kyperskou rally znovu po velkém souboji s Marcusem Grönholmem. Fin tak prohrál již druhý souboj v řadě.

Přitom Marcus přišel o své vedení na RZ 14 (stejně jako v Japonsku), kde udělal hodiny. Od té chvíle Sébastien svůj náskok již jen zvyšoval. V neděli si pak svou vedoucí pozici s přehledem udržel. „Měl jsem stále na mysli Japonskou rally,“ řekl Loeb.

„Tam jsem také v neděli vedl o půl minuty, ale Marcus to stáhl na necelých sedm vteřin. Nechtěl jsem, aby se to opakovala, a tak jsem jel v neděli ráno nadoraz. Na dalších mezičasech už jsem viděl, že Marcus zvolnil. Zvolnil jsem tedy také a upravil rychlost podle něj. Byl to mnohem klidnější závěr, než před třemi týdny v Japonsku.“

„Náš tým byl na rally dobře připravený. Hodně jsme testovali a to se nám vyplatilo. Doufám, že Xsara WRC bude stejně tak dobrá i v posledních čtyřech podnicích a pomůže mi získat třetí titul. Také věřím, že se nám podaří získat maximum bodů pro tým, který se utká o vítězství s Fordem,“ doplnil Francouz.

Ředitel týmu Kronos Racing Marc Van Dalen dodal: „Na jedné straně mám velkou radost z úspěchu Sébastiena a na druhou stranu jsem smutný z toho, že ani jeden z našich španělských jezdců nedojeli do cíle po vlastní ose. Xavier si potřeboval zvednout sebevědomí a to se mu i podařilo. Jel po celý víkend skvěle. Zasloužil si být šestý, ale nestalo se... To, co se stalo Danimu, je politováníhodné, jelikož dobře víme, že každý bod se v MS FIA značek počítá. Stále ale vedeme a uděláme maximum proto, abychom vedení udrželi.“

-ric- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist