www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 2. května 2024, Svátek má Zikmund, zítra Alexej

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Cyprus Rally (PCWRC)

Kyperská šotolina týmu OMV evidentně svědčí

25. září 2006 • 02:00

Po loňském výtečném druhém místě Manfreda Stohla dokázal tento rakouský jezdec, stejně jako Nor Henning Solberg, že jejich týmu OMV Peugeot Norway World Rally Team, jakožto i vozům Peugeot 307 WRC, extrémně rozbité kyperské šotolinové rychlostní zkoušky svědčí.

Opět se na středomořském ostrově dařilo Manfredu Stohlovi. Čtyřiatřicetiletý Vídeňan skončil na čtvrtém místě absolutně za Sébastienem Loebem a dvojicí továrních Fordů řízených Marcusem Grönholmem a Mikko Hirvonenem. Toto umístění bylo téměř určitě maximem, kterého mohl Stohl za daných podmínek dosáhnout.

„S předvedeným výkonem a konečně i s výsledkem jsme spokojeni. Dostat se jako privátní tým na stupně vítězů je hodně obtížné, i proto je pro nás čtvrté místo malým vítězstvím. Navíc jsme se bodově opět trochu přiblížili k Dani Sordovi. Zdejší tratě byly přesně takové, jak jsem očekával - extrémně rozbité rychlostní zkoušky, navíc velká teplota vzduchu vše stěžovala,“ zhodnotil své vystoupení Stohl, který svým bodovým ziskem upevnil současnou pátou příčku v rámci mistrovství světa jezdců.

Druhý týmový jezdec Henning Solberg se snažil o co nejlepší umístění bojovat až do samotného závěru a to se mu vyplatilo. Na poslední rychlostní zkoušce poškodil o kámen jedno z kol svého vozu jeho bratr Petter, za cílem pak kvůli technickým problémům klesl níže Xevi Pons. To vyneslo Henninga Solberga na šestou příčku absolutní klasifikace.

„Je to takové malé zadostiučinení po té smůle, která nás provázela během prvního dne. Byla to velice náročná soutěž, navíc ideální příprava před Tureckou rally, která nás čeká za tři týdny. Se svým výkonem jsem spokojený, získali jsme nějaké body a zároveň jsme potvrdili, že patříme k širší špičce mistrovství světa,“ řekl po dojezdu do cíle Henning Solberg.

-plu- ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
toplist