www.autosport.cz - Vše o rally sportu

Dnes je 2. května 2024, Svátek má Zikmund, zítra Alexej

Mistrovství světa

ME

MČR a RSS

Ostatní soutěže

Autosport.cz

MS 06 - Cyprus Rally (PCWRC)

Kyperská rally - Ne všechno se povedlo...

26. září 2006 • 08:45

Přestože se na Kyperské rally na oko vše podařilo na jedničku, přeci jen se vyskytlo hned několik velmi zásadních problémů. Nejvíce si na to postěžoval v cíli sobotní etapy Marcus Grönholm.

„Je to neuvěřitelné, ale lidé házejí na trať obrovské kameny. Dokonce jsme to zahlídli s Timem, když to někdo udělal asi sto metrů před námi,“ řekl rozhořčeně Grönholm.

„Je normální, když vidím na trati vytahané kameny a sem tam se vyskytne i nějaký větší, který se musí minout. Jenže na Kypru jsme na 150 metrech měli takových obrovských kamenů šest pěkně poskládaných za sebou! A to je velmi nepravděpodobné. Pak jsem navíc viděl, jak je diváci na trať házejí a to nebylo dobré,“ pokračoval Grönholm.

Ovšem stejně tak organizátoři nezvládli davy diváků ani na super speciální rychlostní zkoušce v ulicích Limasolu. Cesta jimi byla doslova obsypána a jezdci si museli dávat velký pozor na to, aby do nich nenajeli. Také hlavní bezpečnostní delegát FIA si toho všiml a posádkám před startem řekl, ať jedou jen v klidném tempu, jelikož výsledky se z RZ 20 do celkového hodnocení počítat nebudou.

V příštím roce se sice na Kypru nepojede, ale pokud se budou chtít organizátoři do seriálu mistrovství světa rally vrátit, budou si muset lépe zajistit nejen bezpečnost diváků, ale také především to, aby neházeli na trať kameny.

Richard Vlček ; AutoSport.CZ
Sdílet

Příspěvky / komentáře

info

Abyste mohli psát komentáře ke článkům, musíte se přihlásit
26.09.2006 14:06
Ramon
ještě jsem zapomněl na olej...
26.09.2006 14:03
Ramon
na Kypru kameny, Monte a Švédsko sníh a v Čechách hřebíky...
hold všude jsou omezenci, kteří se snaží pokazit vše co je pěkné!
26.09.2006 08:46
Ricardo - moderátor
Pamatuji se, ž i v Monte Carlu a ve Švédsku házeli lidé po některých autech sněhové koule. Podivná to zábava...
toplist